Annonce
Bjerringbro

Kjolen og kirken er den samme - datoen er ny

Mies konfirmationsdato er ændret, og gæsterne får et telefonopkald om den nye dato, men planlægningen fortsætter. Foto: Morten Dueholm
Mie Padkjærs konfirmation er udsat fra 3. maj til 6. september - men familien tager situationen med ro.
Annonce

Bjerringbro: Temaet er stadig gult, kjolen er købt, og konfirmationen er i Bjerringbro Kirke. Men datoen passer ikke mere. På grund af restriktionerne som følge af corona-smitten så skal 14-årige Mie Padkjær ikke konfirmeres søndag 3. maj men søndag 6. september.

Forberedelserne til den store dag startede allerede for fem år siden, da storebror Marcus blev konfirmeret i 2015 - faktisk også 3. maj. Hans fest blev holdt i Bjerring Forsamlingshus.

- Mie sagde, at der ville hun gerne holde sin konfirmation, og så bookede vi straks forsamlingshuset. Men det er udlejet 6. september, så vi håber at få et andet forsamlingshus, siger Heidi Padkjær, som egentlig gerne ville holde festen hjemme, som da storesøster Sarah blev konfirmeret.

- Vi holdt festen i telt i haven, og vi lavede selv maden. To uger før lå der sne i haven, og vi var lidt nervøse for festen. Men på selve dagen var der høj sol, men min mand syntes ikke, at vi skulle satse på det en gang mere, så til Marcus' konfirmation var vi i Bjerring Forsamlingshus, fortæller Heidi Padkjær.

Denne formiddag ligner parcelhuset på Dahliavej i Bjerringbro slet ikke sig selv, fordi hendes fire dagplejebørn er hjemme på grund af corona-restriktionerne. Familiens søn Marcus spiser sen morgenmad, og far Hardy passer sit arbejde hos ISS med tjeneste på Grundfos.

Vi er helt afklaret om det. Det ville jo heller ikke være rart, hvis konfirmationen blev gennemført, og der så var en eller flere, som blev syge af corona. Og hvis vi skulle i kirke og så holde festen senere, ville det også være mærkeligt.

Mie Padkjær, 14 år.

Annonce

Buskedragt eller kjole

Derfor er der også god tid til at tænke over tingene, men der har ikke været optræk til panik. Da corona-restriktioner og aflysninger begyndte at ramme skoler, kirker og meget andet, var familien forberedt på, at konfirmationerne kunne blive flyttet. Og de har løbende fået opdateringer fra kirkekontoret.

- Vi er helt afklaret om det. Det ville jo heller ikke være rart, hvis konfirmationen blev gennemført, og der så var en eller flere, som blev syge af corona. Og hvis vi skulle i kirke og så holde festen senere, ville det også være mærkeligt, siger Mie som forlængst har valgt bordpynt og servietter.

- Temaet er gult, bordkortene skal laves af citroner, og der skal også citroner i vaserne. Gul er min yndlingsfarve, det er en flot og frisk farve, siger hun, som er ivrig spring- og rytmegymnast i Viborg Gymnastikforening og derfor skulle have deltaget i flere opvisninger i disse uger. I stedet må hun lave diverse øvelser hjemme for ikke at blive alt for slap.

Konfirmationskjolen blev allerede købt i december og hænger parat i skabet. Hun ønskede en kjole med lange blondeærmer eller en buksedragt. Men bukserne var for korte efter hendes smag, og det med lange ærmer var heller ikke som forventet. Så da hun stod med de mange valgmuligheder i den lokale butik Unique Kjoler blev det en ærmeløs kjole med tynde stropper, hvor den bagerste del går ned på læggen. Hvis vejret er dårligt, har hun sikret varme om skuldrene med et cashmere tørklæde, og skoene er hvide sneakers med gul(d)pynt. Andendagstøjet har hun endnu ikke købt.

- Men nu kan det være, at det bliver sommerligt, når konfirmationen er i september, siger Heidi Padkjær.

Annonce

Kagetapas

Menuen er der som meget andet hos familien Padkjær styr på. Gæsterne skal have tarteletter med høns og asparges, hamburgerryg og oksekød med flødekartofler og salat. Begge dele var bestilt i Bjerringbro Kultur- & Idrætscenter, og planen er stadig at få maden derfra. Desserten er kagetapas, som Mie og hendes mor selv laver.

- Nu har vi jo ekstra tid, så vi kan prøve nogle opskrifter af til blandet andet hjemmelavede flødeboller, og så har vi også lidt bedre tid til at finde på noget underholdning til festen, siger Heidi Pakjær og udstråler den ro, som man har, når det er ens tredje barn, der skal konfirmeres.

Blå mandag var der også styr på, indtil konfirmationsdatoen blev ændret.

- Vi skal til Aarhus og har købt et Aarhus-kort med blandt andet biografbillet og adgang til Tivoli Friheden, men nu må vi se, hvad der sker, lyder det fra Mie Padkjær med helt samme ro, som hendes mor udstråler.

Mie Padkjær købte allerede sin konfirmationskjole i december. Nu kommer den først i brug 6. september. Foto: Morten Dueholm
Annonce

Bordbøn

Mie Padkjær Johansen har aldrig været i tvivl om, at hun skulle konfirmeres. Gennem skoletiden har hun haft to veninder, hvis familier er meget troende, og hun har lært meget af dem.

- Hos den ene bad de bøn både før maden, når de skulle se en film, og når de skulle i seng, og vi sad med hinanden i hænderne. Hos den anden beder vi bøn før maden, og da vi var mindre, også før vi skulle sove, og det var faktisk rigtig hyggeligt at bede de bønner. Og jeg tror på Gud, siger Mie.

- Det er helt fint med os, at hun er sammen med de familier, bare hun ikke bliver hjernevasket. Jeg har fuld respekt for, at hun tror på, at der er noget mellem himmel og jord, lyder det fra Heidi Padkjær.

Til konfirmationen hører også 10 gange gudstjeneste i kirken, det har Mie forlængst overstået. Konfirmandundervisningen er som alt andet udsat, og hvordan den manglende undervisning hos sognepræst Gitte Korsholm Wamberg skal klares inden konfirmationen, er som meget andet i disse uger uvist.

Lige nu arbejder familien Padkjær hen mod 6. september. Til den tid er Mie også blevet moster, idet hendes søster venter barn til august. Dermed bliver der 60 deltagere, hvis alle de inviterede kommer til festen.

Gul er Mie Padkjærs yndlingsfarve, derfor er festen med gult tema. Foto: Morten Dueholm
Mie havde talt ned til 3. maj. Når hun skal konfirmeres 6. sepember går hun i 8. klasse på Bøgeskovskolen. Foto: Morten Dueholm
Konfirmationskjolen hænger klar i skabet, og nu er der ekstra god tid til planlægningen af konfirmationen. Foto: Morten Dueholm
Mie er hjemme fra skole, og mor Heidi Padkjærs dagplejebørn er hjemme hos sig selv på grund af corona-restriktioner. Så de to har god tid til at tale om konfirmationen. Foto: Morten Dueholm
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce