Annonce
Erhverv

Klager over lokalplaner i Hald Ege afvist - nye boliger er på vej

Her på engen ved Egeskovvej vil der snart skyde nye boliger op. Foto: Niels-Chr. Jönsson
Med Planklagenævnets afvisning af klager over lokalplaner kan boligprojekter langs Egeskovvej nu sættes i gang. Et af projekterne ventes at blive sat i gang meget snart. Det andet afventer investorer.

Hald Ege: Planklagenævnet har nu afvist de klager, der er indgivet over lokalplan 499 og 509. Det betyder, at der dermed er givet grønt lys til to større boligprojekter langs Egeskovvej mellem Viborg og Hald Ege. Projekterne har givet anledning til megen debat, da de var i modstrid mod den kommuneplan, der blev vedtaget i 2017, hvor området langs Egeskovvej var udlagt til grønt, rekreativt område.

Siden er der blevet vedtaget et tillæg til kommuneplanen og altså nu også endeligt nye lokalplaner.

Bag et af projekterne - det nærmest Viborg - står Philipsen Gruppen, som sammen med sine samarbejdspartnere står klar til at gå i gang med byggeriet meget snart.

Annonce

- Vi regner med at gå i gang med byggeriet her i det tidlige forår, og vi påregner en byggeperiode på syv-otte måneder, siger direktør Ole Philipsen.

Philipsen Gruppens projekt består af 26 dobbelthuse på 105-110 kvadratmeter.

Lokalplan 509 omfatter området indenfor den stiplede linje. Her bygges der snarest 26 dobbelthuse. Illustration: Viborg Kommune

Ikke klar endnu

Mens Philipsen Gruppen altså står klar til at komme i gang med byggeriet, er man ikke helt så langt fremme med projektet for det område, der ligger tættest på Hald Ege.

Det er Britta Hedegaard, som sammen med Viggo Hansen står bag projektet, som man i øjeblikket er i gang med at finde investorer til.

- Vi har et færdigt projekt med klyngehuse, og det er vores plan at sælge det projekt. Hvornår det er på plads, kan vi dog ikke sige nu, så vi ved endnu ikke, hvornår byggeriet vil komme i gang, siger Britta Hedegaard, der selv bor i en villa på det område, der efter planen skal bebygges med klyngehuse.

Villaen skal ikke være en del af det kommende projekt. Den skal efter planen fjernes, ligesom den nuværende granskov.

Fjernelsen af granskoven er man så småt gået i gang med, da man skal give naboen (Philipsen Gruppen) mulighed for at køre ind på den kommende byggeplads.


Vi må erkende, at slaget er tabt, men vi sidder da også tilbage med følelsen af, at vi har gjort, hvad vi kunne.

Jørgen Buus, Hald Ege-borger


En del af granplantagen er allerede fældet. Foto: Niels-Chr. Jönsson
Annonce

Kampen værd

For klagerne kommer afvisningen af deres indsigelser ikke som den helt store overraskelse, men det er nu alligevel med en vis skuffelse, at man har modtaget resultatet.

- Vi må erkende, at slaget er tabt, men vi sidder da også tilbage med følelsen af, at vi har gjort, hvad vi kunne, og at det har haft en vis indflydelse, siger Jørgen Buus, der har været tovholder på en del af klagerne til Planklagenævnet - og har været meget aktiv i hele debatten.

- Byggeriet bliver ikke så højt, som der først var lagt op til, og så er det jo også blevet slået fast undervejs, at der ikke må bygges tættere på områdets gravhøje, end reglerne tilskriver. Det er vel det, vi konkret har opnået, siger Jørgen Buus.

Han tror til gengæld på, at den megen opmærksomhed, som debatten har været med til at skabe, har gjort en forskel i forhold til, hvordan fremtidige lokalplaner vil blive behandlet.

- Vi har fået sat fokus på, hvordan kommunen agerer i de her sager, og jeg tror på, at der fremover vil være mere dialog, for det har altså ikke været lige kønt det hele i de her sager. På den måde tror jeg på, at vi har været med til at påvirke den demokratiske proces i en bedre retning. På den baggrund har det været sliddet værd, siger Jørgen Buus.

Han er for øvrigt blevet noget overrasket over, hvor stramme rammer Planklagenævnet operer indenfor.

- En del af vores klager er blevet afvist med henvisning til, at det ligger udenfor deres mulighed for at blande sig. Det viser jo blot tydeligt, at man skal blande sig tidligt i processen, hvis man skal have indflydelse, siger Jørgen Buus.

Annonce
Viborg For abonnenter

Politiker fra Viborg vil have penge på bordet til sundhedspersonalet - og det skal gå stærkt: Situationen er for alvorlig til at lade være

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Sagen om drabet på 'Frisør Mudi' ankes: Går efter dom for vold med døden til følge

Viborg For abonnenter

Store forskelle: De helt vilde prisstigninger på fjernvarme-stigninger rammer skævt

Debat

Viborg-politiker: Der mangler varme hænder – indfør folke-værnepligt for de unge

Rundt om Viborg

Var det noget med en ekstra million til julegaverne? Million-kupon solgt hos købmand i Ulbjerg

Lego-familiens pengetank vil hjælpe Danmark til flere OL-medaljer: Donerer 50 millioner kroner

Erhverv For abonnenter

Nyt bryghus på jagt efter penge, mens udstyret er på vej fra Kina

Erhverv

- Vi passer på os selv, hinanden og planeten, og vi mener det dybt seriøst, når vi siger det

Sport

Landsholdet fuld af beundring over nyt græstæppe: Viborg oplagt som værtsby ved et nordisk EM

Anklager kræver trecifret millionbøde til Dan-Bunkering

Viborg FF For abonnenter

Bagkanten: Surt VAR-show får ikke lov til at spolere billedet af et glimrende efterår

Kultur For abonnenter

Stenmoseskatten er - sammen med Erik Klippings ligklæde og andet danefæ - måske tættere på at vende hjem til Viborg

Debat

Der er stadig langt til integration i daginstitutioner og skoler

Annonce