Annonce
Rundt om Viborg

Klar-parat-start til fire-års plan for helt ny folkeskole

Det er et længe næret forældre-ønske i Stoholm at få en ny skole til erstatning for de efterhånden nedslidte bygninger, og nu ser det ud til at gå i opfyldelse - men først om fire et halvt år. Arkivfoto: Morten Dueholm
En ny skole i Stoholm skal være klar til brug i 2025. Kommunen er klar med kommissoriet for et projekt, der strækker sig over over fire år.

Stoholm: Det skal være gennemtænkt og grundigt, og flest mulige interesserede skal have mulighed for at byde ind - indtil et vist tidspunkt - undervejs.

Sådan kan kommissoriet for projektet vedrørende en ny kommuneskole i Stoholm sammenfattes. Kommissoriet er på dagsordenen, når byrådets børne- og ungdomsudvalg holder møde på tirsdag i næste uge.

Udgangspunktet er, at Viborg Byråd i sit langtidsbudget har afsat i alt 120 millioner kroner til en ny Stoholm Skole, der skal være klar til brug efter sommerferien i 2025. Altså om fire et halvt år.

Selve byggeprocessen ventes at vare lidt over to år - fra foråret 2023. Forinden skal der gøres en masse forberedende arbejde, som begynder i år efter sommerferien med udarbejdelse af en vision for den nye skole, som skal ligge i forbindelse med Stoholm Fritids- og Kulturcenter.

Annonce

Lokal involvering

Men det er også noget af det eneste, der ligger fast. Meningen med visionsdelen er, at hele lokalsamfundet indbydes til at komme med ideer og forslag til byggeriet, og hvordan det kan understøtte en skole med fokus på blandt andet læring, bevægelse og trivsel. Og hvordan skole og fritidscenter kan spille positivt sammen.

Til at holde styr på det hele gennem hele det lange forløb mod en ny skole nedsættes både en styregruppe og og en projektgruppe, hvor sidstnævnte kommer til at bestå af blandt andre skolens ledelse og forældrerepræsentanter.

Kommunen vil hyre en ekstern rådgiver til at samle trådene og stå for den praktiske gennemførelse. Rådgiver-opgaven skal i offentligt udbud inden udgangen af 2021.

Når Stoholm får en ny folkeskole, bliver det ikke på den nuværende skole-adresse på Vesterled - men i forbindelse med fritids- og kulturcentret i Søndergade. Arkivfoto: Morten Dueholm
Annonce

To års byggeri

Sideløbende vil kommunen "afklare" de overordnede forhold omkring en ny skole - herunder eventuel lokalplan samt trafik- og parkeringsforhold.

Fra begyndelsen af 2022 og året i gennem følger den såkaldte fase tre, hvor det endelige projektforslag skal laves og godkendes politisk. På det grundlag skal der udarbejdes et udbudsmateriale, så selve byggeopgaven kan komme i udbud og licitation i begyndelsen af 2023.

Derefter skal der byggemodnes, støbes og bygges, og den del er sat til at vare cirka cirka to år, så alt skulle være fiks og færdig til brug, når skoleferien slutter i sommeren 2025.

Overordnet er det hensigten, at der med den nye skole i Stoholm skal være et tæt samspil med fritids- og kulturcentret i byen. Arkivfoto: Morten Dueholm


Lokalsamfundet inviteres til at bidrage med deres ideer og tanker om den nye skole

Fra "Kommissorium for ny Stoholm Skole"


Den kommende Stoholm Skole vil blive dimensioneret som en to-sporet skole til 450 elever. Det vil sige i gennemsnit 45 elever per årgang. Men "den maksimale kapacitet vil være større, da de enkelte klasselokaler skal kunne rumme 28 elever", tilføjes det i kommissoriet.

Der tages dog samtidig forbehold for, at dimensioneringen - altså størrelsen - af Stoholms nye skole godt kan blive anderledes, hvis en kommende ny skolestruktur for hele Viborg Kommunes betyder, at Stoholms skoledistrikt ændres.

Den kommende skolestruktur ventes færdig og vedtaget inden sommerferien 2022. Altså tidsnok til, at der kan justeres på skolebyggeri-projektet i Stoholm.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Ungdomspræst og afgået Mercantec-direktør vil i byrådet: Parti præsenterer nye kandidater - igen

Annonce