x
Annonce
Rundt om Viborg

Klar til at undersøge togstop i Sparkær

Byrådet har nu frigivet 100.000 kroner til at få belyst, hvad det vil koste at få etableret et togstandsningssted her i Sparkær. Arkivfoto: Preben Madsen
På det seneste byrådsmøde blev der afsat 100.000 kroner til en såkaldt forundersøgelse af mulighederne for at få et togstandsningssted i Sparkær.

Sparkær: Togdrømmen har fået liv i Sparkær. Som ventet blev der på det seneste byrådsmøde afsat 100.000 kroner til en såkaldt forundersøgelse af etableringen af togstandsningssted i Sparkær.

Med den beslutning fulgte byrådet indstillinger fra både teknisk udvalg og økonomi- og erhvervsudvalget, og man fulgte også et gammelt ønske fra Sparkær-borgerne, hvor et lokalt togstandsningsudvalg med skiftende medlemmer siden 2008 har arbejdet på at få toget til at standse i Sparkær.
Forundersøgelsen skal kaste lys over omkostninger og muligheder i forhold til at lave et togstandsningssted i byen. Hen over årene er prisen blev undersøgt flere gange af forskellige interessenter, og den har svinget fra omkring tre millioner til omkring 10 millioner kroner, så det bliver godt at få belyst præcis, hvor stor en udgift der bliver tale om, som tidligere borgmester og nuværende byrådsmedlem Torsten Nielsen (K) fra Sparkær sagde i februar.
Det kommende togstop i Sparkær er på papiret allerede en realitet. Det var nemlig en del af en bred aftale fra juni 2017 om rammerne for togdriften blandt andet på linjen mellem Aarhus, Langå og Struer, at en kommende operatør er forpligtet til at betjene en kommende togstation i Sparkær.
Aftalen blev indgået med udsigt til, at togdriften i Midt- og Vestjylland skal udbydes på ny i 2020, og derfor indgik den tidligere regering med et bredt flertal bestående af alle de øvrige partier på nær Enhedslisten en aftale om betingelserne for den fremtidige drift.
Analysen, som forundersøgelsen skal resultere i, skal ifølge referatet fra byrådsmødet "forelægge så betids, at den kan indgå i de videre budgetlægningsmæssige overvejelser for 2021 og de følgende overslagsår".
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce