Annonce
Viborg

Klar til byggeri på mejerigrund: Fire nye lejeboliger på vej

Vammen Mejeri som det så ud kort tid før nedrivningen. Nu skal der bygges på grunden. Arkivfoto: Morten Dueholm
Boligselskabet Sct. Jørgen har planerne klar for byggeriet af fire familieboliger på den grund, hvor Vammens mejeri har ligget.
Annonce

Vammen: Boligselskabet Sct. Jørgen beder nu Viborg Byråd om at få godkendt sine planer for at bygge fire almene familieboliger på Haugårdsvej i Vammen.

Boligerne skal ligge på en grund, hvor Vammens nedlagte mejeri lå. Mejeriet blev revet ned for fire-fem år siden i forbindelse med det store byfornyelses-projekt - også kaldet områdefornyelse - som Viborg Kommune gennemførte i Vammen.

Da mejeriet blev nedrevet, stod det ikke klart, hvad der skulle ske med mejerigrunden, selv om boligselskabet også dengang  var på tale som en mulig bygherre på grunden. I 2019 gik en salgs- og købs-aftale mellem Viborg Kommune og boligselskabet imidlertid på plads. Den indebar, at boligselskabet købte mejerigrunden og samtidig solgte to ubebyggede grunde på Genvej til Langsø Friskole.

Hvis den handel ikke var gået i orden skulle boligselskabet i stedet have bygget på Genvej, men Viborg Kommune mente, at det vil være mere hensigtsmæssigt for byudviklingen i Vammen, at det er på mejerigrunden, at der bygges nye almene boliger.

De fire boliger på mejerigrunden vil i alt koste boligselskabet godt 7,3 millioner kroner i samlet anskaffelsessum. Boligerne skal bygges som to dobbelthuse på i alt 380 kvadratmeter, og huslejen i det første år varierer alt efter boligernes størrelse fra  6040 kr. til 7461 kr. om måneden. Der bliver bygget en tre-værelses bolig på 85 kvadratmeter, to fire-værelses boliger på 95 kvadratmeter og en fire-værelses bolig på 105 kvadratmeter.

Mejerigrunden i Vammen ligger på hjørnet af Haugårdsvej og Nørregade. Kort: Viborg Kommune

Det er ikke i overensstemmelse med lokalplanen, at der skal være et byggeri af den karakter på stedet, men det er uafklaret, om byggeprojektet bliver tilpasset så det stemmer overens med lokalplanen, eller om Viborg Kommune dispenserer fra lokalplanens bestemmelser.


Annonce
Annonce
Viborg

En hård nød at knække på Mellemvej

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Mindeord om Tove Nielsen

Viborg

Ny, stor Aldi åbner sidst på året

Annonce