Annonce
Erhverv

Klar til international vækst-finale: Kvadrat holder vejret i spænding lidt endnu

Mette Bendix (th.) og Anders Byriel fra Kvadrat i Ebeltoft er oppe mod 40 andre nationale vindere i aftenens virtuelle EY World Entrepreneur Of The Year-finale i Monaco. I 2019 løb amerikanske Uptake Technologies med Brad Keywell i spidsen med titlen, mens Mobile Industriel Robots fra Odense var den danske deltager. Foto: Kvadrat A/S
Hvem kan kalde sig verdens bedste vækstvirksomhed anno 2020? Svaret kommer torsdag aften, når årets virtuelle finale i EY World Entrepreneur Of The Year finder sted i fyrstendømmet Monaco. Design-tekstilvirksomheden Kvadrat fra Ebeltoft deltager for Danmark, og jurymødet op til finalen forløb godt, fortæller direktør Anders Byriel.
Annonce

EBELTOFT/MONACO: Torsdag aften får de to ejer-ledere Mette Bendix og Anders Byriel samt de knap 200 Kvadrat-ansatte i hovedsædet ved Ebeltoft og 700 medarbejdere i datterselskaber worldvide spændingen udløst, når vinderen af vækst-verdensmesterskabet EY World Entrepreneur Of The Year bliver kåret i Monaco.

For et halvt år siden vandt den globale design-tekstilvirksomhed på Djursland den danske finale i København, hvor der blev uddelt masser af håndtryk og lykønsknings-krammere, mens konfetti faldt ned fra loftet i Lokomotivværkstedet.

Det internationale finale-show bliver i stedet et virtuelt et af slagsen, men fest skal der være. Også hos Kvadrat.

- Vi er et par stykker, som tager ind til EY i Aarhus for at overvære finalen, mens de medarbejdere, der har lyst, samler sig i virksomheden i grupper med 5-10 personer og ser showet sammen. På den måde fejrer vi vores deltagelse sammen, for det er jo et både sjovt og anderledes element midt i Covid-19, siger Anders Byriel, der sammen med Mette Bendix er anden generation i Kvadrat, som deres fædre stiftede for mere end 50 år siden.

Kvadrat

Blev stiftet af Erling Rasmussen og Poul Byriel i 1968.

Hovedsædets adresse har alle årene været i Ebeltoft.

I dag ledes Kvadrat af de to stifteres børn: Anders Byriel og Mette Bendix.

Er i dag en af Europas største leverandører af teknologisk nyskabende design- og moderne kvalitetstekstiler med fokus på innovation, partnerskaber og globalisering.

Beskæftiger mere end 800 ansatte og har 37 showrooms verden over. Flere er på vej - blandt andet i USA.

I sit seneste regnskab for 2018: Resultat før skat på 113 mio. kroner, omsætning 801 mio. kroner, bruttofortjenesten voksede fra 192 mio. kroner i 2017 til 231 mio. kroner i 2018. Egenkapitalen er nu på 393 mio. kroner.

Annonce

People, profit og planet

Mette Bendix og Anders Byriel mødte finale-juryen forrige mandag. Det foregik også virtuelt som et Teams-møde, der tog en times tid.

Jurymedlemmerne havde på forhånd modtaget et omfangsrigt præsentations-materiale, og de havde læst på lektien.

- Det var en overraskende god oplevelse, og jeg er ret imponeret af juryen. De var virkeligt skarpe, holistiske og dybt nede i virksomheden. Jeg forventer ikke, at vi vinder, men de ved i hvert fald, hvem vi er. Det handlede ikke kun om finansiel performance, men de tre P'er - people, profit og planet - som vi også vandt på i Danmark, forklarer Anders Byriel og fortsætter:

- Vi er en virksomhed i en global subkultur, hvor vi har bygget et fællesskab op sammen med vores kunder over de seneste 10-15 år. Vi forsøger at sætte en kreativ dagsorden i branchen, og det gælder ikke kun design, men lige så meget på teknologi, produktudvikling og performance, som at være med til at styre lyden eller kontrollere temperaturen i et rum.

Kvadrats community tæller rundt regnet 30.000-40.000 arkitekter, 2000 designbutikker og 1000 industrikunder blandt andet inden for møbelbranchen.

- Vi forsøger at fange, hvad der optager dem. Om det så er en arkitekt i Japan eller en industrivirksomhed i Tyskland. Vi vil gerne inspirere og motivere dem i deres arbejde, fortæller Anders Byriel.

Han nævner som eksempel, at Kvadrat for nylig har udgivet bogen Materialising Colour ved det anerkendte arkitektur-forlag Phaidon, hvor den italienske farvemester Giulio Ridolfo giver inspiration til farvesætninger.

Annonce

Tre åbninger i USA

Uanset udfaldet af den globale finale i EY Entrepreneur Of The Year glæder Anders Byriel sig over, at deltagelsen har givet Kvadrat en yderligere international blåstempling.

- Det er klart en milepæl for os, og her midt i Covid-19, hvor vi er ved at lægge strategi for de kommende tre år, om hvad vi skal blive bedre til, og hvor vi er hårde ved os selv, så er det da rart at kigge på trofæet for sejren i Danmark, siger han med et smil.

Anders Byriel ser 2020 som et år, hvor der er trykket på pause på grund af den verdensomspændende pandemi. Sammenlignet med sidste år er Kvadrat i indeks 83. Flere markeder er hårdt ramt - herunder Kina og Sydeuropa - mens andre steder er gået mere fri.

Men allerede i begyndelsen af 2021 forventer Kvadrat-direktøren at åbne tre flagship-butikker i USA - på Manhatten i New York, i downtown Los Angeles og i Michigan. Samtidig er Kvadrat klar til at skalere yderligere op i Asien:

- Nu er målet at blive truly global.

Ved 21-tiden torsdag kender Anders Byriel, Mette Bendix og alle ansatte udfaldet af EY World Entrepreneur Of The Year. Vi opdaterer erhvervplus.dk med resultatet så snart det foreligger.

Entrepreneur Of The Year

  • EY Entrepreneur Of The Year er en hyldest til de dygtigste og mest innovative vækstskabere i verden.
  • EY Entrepreneur Of The Year arrangeres i mere end 60 lande og er dermed verdens største vækstkonkurrence, der internationalt bliver afholdt for 33. gang.
  • Vinderen kåres ikke kun ud fra virksomhedens evne til økonomisk vækst, men ud fra en vurdering af flere parametre, blandt andet entrepreneurens rolle, værdier, ledelse og samfundsmæssige engagement.
  • Kvadrat A/S fra Ebeltoft vandt som Region Midtjyllands repræsentant den danske landsfinale i København i november foran Cane-Line A/S (Fyn), Netcompany Group A/S (København), Gubra ApS (Sjælland), Mekoprint A/S (Nordjylland) og Mos-Mosh A/S (Sydjylland).
  • Den globale finale - EY World Entrepreneur Of The Year - finder hvert år sted i Monaco i begyndelsen af juni. På grund af Covid-19 pandemien er finalen denne gang virtuel og finder sted torsdag 4. juni fra klokken 20 dansk tid. De 41 finalister har været en virtuelt jury-møde i ugerne op til finaleshowet.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Bach Gruppen anmelder tidligere ansatte til politiet: - Det er svært at sætte ord på, hvor rystede vi er

Annonce