Annonce
Rundt om Viborg

Klar til muslingefestival og folkefest i Sundstrup

Der er endnu en gang muslingefestival på havnen i Sundstrup lørdag den 25. maj. Samme dag får landbysammenslutningen Fjordklyngen overrakt en særpris fra Region Midtjylland. Arkivforo: Morten Dueholm
Lørdag den 25. maj er der muslingefestival på havnen i Sundstrup, og samme dag får landbysammenslutningen Fjordklyngen overrakt en særpris fra Region Midtjylland.

Sundstrup: For fjerde år i træk arrangerer Fjordklyngen Muslingefestival på Sundstrup Havn i samarbejde med de lokale fiskere. Det foregår den 25. maj fra klokken 14.00.

Festivalen åbnes af formanden for Fjordklyngen, Inge Carlskov, og derefter begynder det hele på festligste vis. Der er nemlig besøg af formanden for udvalget for regional udvikling, Jørgen Nørby, og han vil overrække en særpris til Fjordklyngen fra Region Midtjylland. Baggrunden er, at Fjordklyngen var nomineret til prisen som årets landsby i Region Midtjylland og var med i opløbet sammen med Knebel og Idom-Raasted. De tre områder stod meget lige, og der måtte en ekstra vurdering til. Vinderen blev Idom-Raasted, som modtog vinderprisen på 150.000 kroner, men man valgte ekstraordinært at tildele Fjordklyngen og Knebel en særpris hver på 75.000 kroner.

Efter overrækkelsen byder fiskerne på frisk tilberedte muslinger, hvor man for 10 kroner kan spise alle de muslinger, man har lyst til. Der vil være musikalsk underholdning med country og folk leveret af duoen "Borup & Jensen". Der vil desuden kunne købes is, pølser, fadøl, vin og sodavand, samt kaffe og kage.

Lige som tidligere år vil det være muligt at komme om bord på en fiskerkutter og blive klogere på, hvordan muslingefiskeriet foregår i Limfjorden.

Annonce

Fjorden som legeplads

Samme dag introducerer Fjordklyngen deres nye projekt ”Fjorden som legeplads”, der er støttet af Friluftsrådet og den Jyske Sparekasse. I løbet af eftermiddagen kan både børn og voksne fange krebs og rejer i fjorden og smage en fjordpaella tilberedt på udekøkken. Der vil ligeledes være mulighed for at besøge boderne med lokalt kunsthåndværk og Fjordklyngens infostand.

Om aftenen er der helstegt pattegris med tilhørende kartoffel- og salatbuffet leveret af Slagter Hald. Bagefter går ”Frontline” på scenen og spiller op til asfaltbal i teltet frem til klokken 01.00.

Billetter til aftenarrangementet koster 200 kroner, og de kan købes indtil den torsdag den 16. maj hos købmændene i Skals, Ulbjerg og Sundstrup samt på mobilepay.

Som en særlig service arrangeres der buskørsel mellem Sundstrup og de øvrige fem byer i Fjordklyngen både eftermiddag og aften. Man kan benytte dette tilbud mod betaling af 20 kroner per tur. Ruter og afgangstider finder man på www.fjordklyngen.dk.

Man kan også sejle til Sundstrup. Der er nemlig "Havnens dag" i Virksund samme dag, og man kan derfor komme med en fiskekutter fra Virksund til Sundstrup klokken 13.30.

Arrangørerne har bestilt godt vejr og håber, at rigtig mange – både fastboende og turister - som de foregående år vil støtte op om dette specielle kulturelle arrangement i Fjordklyngen og få en hyggelig dag med familie, naboer og venner, hedder det i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Marc har levet med hustruvold: - Det værste var ikke slagene - det var ordene

Annonce