Annonce
Sport

Klasse-keeper lettere chokeret over finaleplads

Anna Kristensen var klar, da Viborg HK havde allermest brug for en redning. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Anna Kristensen skal for første gang i karrieren spille DM-finaler, og hun kunne næsten ikke tro på, at det var en realitet efter en nervepirrende og nervøs afslutning på semifinaleserien mod Herning-Ikast.

Håndbold: Øjnene var blanke af ekstrem glæde - men også en smule af overraskelse. For Viborg HK's 20-årige målvogter Anna Kristensen havde midt på det blå halgulv i IBF Arena i Ikast svært ved at fatte, at hun snart skal spille DM-finale mod Odense.

Det blev en kendsgerning efter sejren på 28-27 i den tredje semifinalekamp mod Herning-Ikast - et medrivende og intenst opgør, som først blev afgjort i sidste sekund.

- Det er helt vildt. Vi er bare megaglade og megastolte over det her. Vi vandt på trods af, at de sidste 10 minutter blev meget nervøse fra vores side, men hold kæft hvor vi kæmpede. Jeg er så stolt over, at det lykkedes for os i sidste sekund, sagde Anna Kristensen.

Annonce

Målvogteren, som er i gang med sin anden sæson i VHK, hvor hun har imponeret alt og alle, hev en vital redning frem kort inden Kristina Jørgensens sejrsmål. HIH havde ellers chancen for at komme i front og fik spilet Mie Sando helt fri på stregen, men Anna Kristensen snuppede afslutningen.


Det er helt vildt. Vi er bare megaglade og megastolte over det her. Vi vandt på trods af, at de sidste 10 minutter blev meget nervøse fra vores side, men hold kæft hvor vi kæmpede.

Anna Kristensen, VHK-målvogter


- Hun havde haft mange skud og scoret, men jeg var heldig med at gå rigtig på det sidste forsøg. Jeg nåede næsten ikke at opfatte noget. Jeg tænkte bare fedt, og nu er jeg så megaglad, sagde Anna Kristensen.

- Det er næsten ikke gået op for mig, at vi nu skal spille DM-finale. Jeg er faktisk chokeret over det efter den afslutning på kampen, sagde hun.

Kæmpe ros til alle

Viborg HK var foran med fire mål med 14 minutter tilbage af kampen, men HIH's syv mod seks-spil kunne udeholdet slet ikke håndtere. Anna Kristensen nåede da også at blive ret nervøs undervejs.

- Ja, selvfølgelig nåede jeg at blive nervøs. Det tror jeg, at vi alle sammen gjorde. Herning-Ikast kom rigtig nemt til rigtig store chancer, mens vi kæmpede med vores angrebsspil i de sidste 10 minutter. Men kæmpe ros til alle - der var ingen, som kiggede ned i gulvet eller gav op. Vi kørte på med 100 kilometer i timen og gjorde alt, hvad vi kunne, sagde Anna Kristensen.

Og hvad skete der lige ude i omklædningsrummet efter kampen?

- Jeg tror bare, at vi var glade, men flere er også lidt chokerede. For mange af os er det den første DM-finale, og jeg er mega, mega stolt af at være en del af det, sagde Anna Kristensen, inden hun gav matchvinder Kristina Jørgensen en kæmpe krammer.

Viborg HK-spillerne var ellevilde, da sejren var en kendsgerning. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Annonce
Viborg For abonnenter

Fri for mundbind - næsten da...

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Kæmpe fodboldfest i midtbyen: Danmark - Wales bliver vist på storskærm på Paradepladsen lørdag

Navne For abonnenter

Ingelise Christensen sov stille ind med sin mand ved sin side

Erhverv

Sommerhus-debat rammer ikke regnskabet: Luksushuse.dk har fremgang som aldrig før

Debat

Det kulturelle selvbedrag – eller den danske model for støtte til alt det forskellige, vi synes er vigtigt?

Sport For abonnenter

Politisk (u)korrekt fodbold: Hvis man vil boykotte VM i Qatar, bør man så ikke også slukke for EM i Aserbajdsjan, Rusland og Ungarn?

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sport

Lokal serieklub fejrede overlevelse som var det en oprykning

Sport

Borgmesteren, cheftræneren og anføreren: Det siger de til den store VFF-nyhed

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sport

Viborg HK får flere defensive muskler - nybagt mor brænder efter at vinde medaljer med klubben

Viborg For abonnenter

Se de voldsomme billeder: Massiv fiskedød i Sønder Mose

Alarm 112

17-årig sigtet for at kaste øl efter politiet på Nytorv

Annonce