Annonce
Viborg HK

Klasseindsats af Viborg HK - sendte nærmeste konkurrent til tælling

Viborg HK fik også skovlen under København Håndbold. Syv sejre i træk er Viborg HK nu oppe på. Foto: Johnny Pedersen/Ritzau Scanpix
Viborg HK spillede et brag af en kamp på hjemmebane mod København Håndbold og vandt med 33-30. Dermed er de grønblusede alene på andenpladsen i ligaen.
Annonce

Viborg: Efter en fremragende præstation onsdag aften er Viborg HK nu alene på andenpladsen i HTH Ligaen. Jakob Vestergaards tropper besejrede København Håndbold med 33-30.

Første halvleg af topkampen mellem Viborg HK og København blev et sandt festfyrværkeri og en flot reklame for dansk kvindehåndbold.

Begge mandskaber spillede i et opskruet tempo fra første dommerfløjt og magtede det til fulde. Gæsternes Maria Hjertner indledte med at tordne bolden i det lange hjørne, men derefter var det Viborg HK, som satte sig på begivenhederne.

Angrebsspillet flød for hjemmeholdet i en tætpakket Vibocold Arena, og det ene smukke mål afløste det andet. Især Maria Fisker, Carin Strømberg og Madeleine Östlund, som i fraværet af Majbritt Toft Hansen og Ida-Marie Dahl måtte trække læsset på stregen, indledte stærkt, og Viborg HK førte 8-5 efter 10 minutters spil.

De to topprofiler Kristina Jørgensen og Mia Rej havde svært ved at udfolde sig, men andre tog over i en fejende flot kulisse, som virkelig var et topbrag værdigt.

Maria Fisker gjorde det til 12-7 med et behersket lob fra fløjen, men en stærkt spillende Amalie Milling i målet holdt København inde i kampen. 10 redninger havde hun i kampens første 20 minutter.

Med sit fjerde mål bragte Madeleine Östlund Viborg HK på 16-12 med tre minutter til pause, inden to drøn fra højrebacken Hanna Blomstrand betød, at København fortsat hang på.

Stillingen var 17-15 efter de første 30 minutter. Begge hold havde spillet godt - Viborg HK var bedst.

Kampen i tal

Viborg HK - København Håndbold 33-30 (17-15)

Håndboldligaen, kvinder

Mål for VHK: Moa Högdahl 6, Carin Strømberg 5, Maria Fisker 4, Madeleine Östlund 4, Kristina Jørgensen 4, Line Haugsted 4, Laura Damgaard 3, Stine Andersen 2, Amalie Grøn 1

Udvisninger: VHK 3, København 1

Tilskuere: 2247

Annonce

Högdahl-show

Det var hjemmeholdet også i begyndelsen af anden halvleg. Moa Högdahl kom flyvende ud ad omklædningsrummet og scorede tre på stribe, og nordmandens aktioner blev fulgt op af et super hopskud langt ude fra signeret af Kristina Jørgensen. 21-16 til Viborg HK, og en timeout blev forlangt af Københavns træner Claus Mogensen.

Otte minutter senere tog Mogensen den næste timeout, og der så det endnu bedre ud for de grønblusede. 26-20 førte værterne efter blandt andet et perlemål af Moa Högdahl, som smadrede bolden ind via undersiden af overliggeren og løftede lydkulissen yderligere i Vibocold Arena.

København valgte herefter at skifte til et mere offensivt forsvar. En taktisk smart manøvre, som brød rytmen i Viborg HK’s angrebsspil.

Gæsterne halede ind på hjemmeholdet, og efter 50 minutter kunne en ellers anonym Mia Rej sende et løbeskud i nettet til 27-24. Der var på det tidspunkt 10 minutter tilbage af opgøret, og Viborg HK tog timeout.

Nu viste ligaens topscorer Mia Rej for alvor tænder. Ny scoring fra hende, men Line Haugsted steg op og blæste bolden hen over hovedet på Amalie Milling i Københavns mål. Viborg HK’s forspring vekslede mellem tre og fire mål i en periode, før Rej med en hopskuds-underhånd sørgede for højspænding med sin reducering til 30-28 med fem minutter tilbage.

Men Viborg HK rystede ikke på hånden. Stine Andersen var iskold fra højrefløjen, Anna Kristensen fik fat i et langskud fra Maria Hjertner, og så kunne Moa Högdahl med sit sjette mål i anden halvleg lukke kampen ved stillingen 33-29.

Viborg HK vandt en forrygende håndboldkamp med 33-30 og er nu den klare førsteudfordrer til Team Esbjerg, som fører HTH Ligaens grundspil.

Netop de to hold møder hinanden på onsdag i Esbjerg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Pihl: Jeg stemmer imod en rigsretssag!

Danmark

Mails afslører: Planer om at samle behandling af børn med kræft i hovedstaden har været undervejs i tre år

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Viborg FF For abonnenter

Assistenten var tilfreds efter 2-2 mod AGF: - Fik svar på mange ting

Annonce