Langt de fleste antager, at alle andre også holder jul, som de gør ”derhjemme”. Så finder man en kæreste og møder svigerfamilien, og de har jo helt andre traditioner. Og sikke nogle skøre nogle! Eller man kommer til at snakke med en kollega, som også har helt andre traditioner.
Jeg synes, det er fantastisk. Jeg har til denne sidste gang i konfektskolen lavet et stykke klassisk konfekt, som jeg husker det fra min barndoms juletraditioner.
Ingredienser
- 375 g ren rå marcipan
- 150 g nougat
- 400 g mørk chokolade
- 2 spsk. kandiserede violer
- Evt. tørrede blomster
Sådan gør du
Rul marcipanen ud med flormelis.
Del i to.
Skær tynde skiver af nougat og læg på den ene del af marcipanen.
Læg den anden over og skær ud i ruder.
Hak chokoladen i mindre stykker.
Smelt halvdelen af chokoladen over vandbad.
Tag den af varmen og rør resten af chokoladen i.
Dyp marcipanen i chokoladen og læg dem på bagepapir.
Drys med kandiserede violer.
Tip: Så bliver det ikke mere klassisk, men du kan jo også drysse lidt tørrede blomsterkronblade på for et mere moderne udtryk.