Annonce
Danmark

Too Good To Go-stifter sagde farvel, mens millionerne tikkede ind: - Jeg savnede at sove på en madras under skrivebordet

Det er mellem vidderne i Balslev ved Ejby, Klaus Bagge Pedersen er vokset op. Smagen for iværksætteri fik han blandt andet fra sin gymnasiale uddannelse på IBC i Fredericia. Han havde knap afsluttet sin bacheloruddannelse på SDU, før han blev en del af Too Good To Go-startuppet. Foto: Mette Mørk
Klaus Bagge Pedersen er en af stifterne bag madspilds-appen Too Good To Go, som har bredt sig til i alt 14 europæiske lande. Efter tre år valgte den 29-årige iværksætter at trække stikket- Han savnede at koble fra og rejse - og iværksætterlivets hvedebrødsdage, hvor han kunne sove på kontorgulvet på en madras.
Annonce

Balslev/Zürich: Det har på mange måder været et iværksættereventyr.

På ganske få år er Klaus Bagge Pedersen fra Balslev på Fyn sammen med fire kammerater gået fra at have en god idé om en madspildstjeneste til at sende appen Too Good To Go til resten af Norden og i alt 14 vesteuropæiske lande.

De har samtidig flyttet sig fra at sidde alene i en nedlagt kontorbygning ved Amager Strand til at beskæftige 500 medarbejdere og distribuere restmåltider for næsten 37.000 forretninger og kæder, som tilsammen har undladt at smide i alt 28 millioner kilo dagligvarer, anretninger og bagværk i skraldespanden.

Gennem tiden har flere investorer sendt store beløb efter Too Good To Go, som for eksempel fik en kapitalindsprøjtning på 45 millioner kroner i februar 2019.

Alligevel valgte Klaus Bagge Pedersen i efteråret 2018 at trække sig fra driften. Det gjorde han til trods for, at appen også på det tidspunkt havde kraftigt vokseværk.

- Vi (stifterne, red.) syntes bare, at det var fedt at sove på en madras under et skrivebord og leve det frie iværksætterliv, hvor man bestemmer over sin egen arbejdsdag. Og det kunne vi ikke længere, da virksomheden blev mere professionel, siger han i et interview med Fyens Stiftsstidende.

Klaus Bagge Pedersen

Klaus Bagge Pedersen er en af fem stiftere bag Too Good To Go - en app, der er med til at omfordele restvarer og forhindre madspild.

Han er 29 år gammel og vokset op i Balslev på byens gamle præstegård. Siden har han boet i Odense, i København og nu i Zürich i Schweiz, hvor han har boet i snart halvandet år.

Fra 2007-2010 læste han på IBC i Fredericia, og fra 2012-2015 læste han negot i engelsk på SDU i Odense. I mellemtiden var han otte måneder i Livgarden.

Han ejer stadig omkring 10 procent af Too Good To Go, hvor erhvervskvinden Mette Lykke har taget over. Nu bruger han meget af sin tid på rejser og oplevelser.

Annonce

Følte sig stresset

Klaus Bagge Pedersens exit handlede dog ikke kun om, at han havde fundet det sjovere at arbejde med et lovende startup end i en etableret virksomhed. Det var ligeledes gået op for ham, at rusen i de spæde år havde skygget for, at det også havde været hårdt for sindet at arbejde i døgndrift med 180 kilometer i timen.

- Jeg følte mig stresset, og jeg havde brug for at koble af. Hvis jeg for eksempel tog lidt tid ud for at tage ned at træne, kunne det stadig være, at TV 2 News ringede og sagde "vi laver noget om madspild, så kan du møde klokken seks i morgen tidlig?", forklarer den 29-årige fynbo, der efterhånden havde en rolle både i ledelsen og på gulvet.

På det tidspunkt var han en af de eneste af stifterne tilbage, og direktørposten var givet videre til Endomondo-iværksætteren Mette Lykke.

Gennem sine tre år som stifter af og leder for Too Good To Go var Klaus Bagge Pedersen med til at nå flere milepæle. Udover tiden med hurtig ekspansion, hvor de første investorer begyndte at melde sig, var han blandt andet med til at vinde Nordisk Råds miljøpris, og han og medstifterne imponerede i tv-programmet Løvens Hule både i Danmark - og senere i Tyskland.

- Jeg kan ikke tysk, så jeg stod bare og smilede og fattede ikke så meget af, hvad der skete. Vi fik ja fra alle løver og en million euro med hjem, og ifølge medierne lignede det den største deal i Tyskland nogensinde, siger Klaus Bagge Pedersen og forklarer, at dealen dog aldrig blev lavet, selvom det så sådan ud på tv.

Annonce

Den fedeste tid

De store oplevelser til trods, er det de første måneder med medstifterne på Amager Strand, som han savner allermest fra sin tid som iværksætter.

- Det fedeste var, da vi boede i en gammel bygning uden varme, bad og toilet. Når vi skulle i bad, tog vi i Fitness World eller hoppede i havnen, og vi tørrede os med viskestykker, når vi ikke havde haft mulighed for at vaske håndklæder. Det var også her, vi hele tiden fik små sejre. Så kom vi i en stor avis, så fik vi præmier og så videre, fortæller Klaus Bagge Pedersen og fortsætter:

- Ingen af os havde særlig mange penge, så i stedet for at have en lejlighed kunne vi sove på kontoret. Vi fik heller ikke løn det første år, så vi i stedet kunne investere pengene i virksomheden.

Det var inden, Mette Lykke og Preben Damgaard fra Navision sendte i alt 10 millioner kroner mod Too Good To Go i 2017.

I dag bor Klaus Bagge Pedersen i Zürich i Schweiz. Herfra er han taget på en tre måneder lang rejse med start i Columbia, og så leger han med tanken om at blive skuespiller - gerne på teatret, fordi det virker som den scene, hvor der er mest plads til at bruge sit iværksættergen til at lege og eksperimentere.

- Jeg har mange forskellige drømme og idéer, siger han.

29-årige Klaus Bagge Pedersen er opvokset i landsbyen Balslev ved Ejby på Vestfyn. Den succesrige iværksætter var i 2015 med til at stifte virksomheden Too Good To Go. I 2018 valgte han at trække stikket og flytte til Schweiz for at nyde livet og se verden. Foto: Mette Mørk
Annonce

En machokultur

Han ved, at han ikke vil starte sin egen virksomhed igen, om end han gerne vil hjælpe andre med det. Til dem vil et af hans råd være at huske at distancere sig en smule fra jargonen i iværksætterkredse, så man ikke brænder sammen senere hen.

- Der er den her machokultur, hvor man skal arbejde 16 timer om dagen, og nogle gør det dag ud og dag ind i flere år. Man skal helst være stor og stærk, og der er den der "jeg arbejder mere, end du gør, og normale mennesker arbejder kun otte timer om dagen", forklarer Klaus Bagge Pedersen.

Ville Too Good To Go have fået samme succes, hvis I ikke havde arbejdet 16 timer om dagen?

- Nej, men jeg tror, man skal finde en balance. Man kan godt arbejde hårdt, men man skal huske at finde en fridag og holde weekend, siger Klaus Bagge Pedersen.

Det er det, han husker sig selv på i Zürich, hvor iværksættereventyret er byttet ud med andre former for eventyr. Men madrassen på gulvet - ja, den har han endnu.

- Jeg tror bare, vi har lært af det hele, at vi behøver ikke biler og dyre ting for at være glade, siger Klaus Bagge Pedersen.

Klaus Bagge Pedersen har andre drømme end iværksætteri. Lige nu leger han for eksempel med tanken om at blive skuespiller, gerne på en teaterscene. Foto: Mette Mørk
Too Good To Go, som Klaus Bagge Pedersen er en af fem stiftere bag, er lige nu til stede i 14 europæiske lande, hvoraf det ene, Sverige, stadig er under opbygning. Snart forsøger virksomheden sig med markedet i USA. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Stortalent efter perlemål: Jeg har tit drømt om at sætte den i krydset på Viborg Stadion - nu har jeg gjort det

Viborg

Nu brøler kronhjortene

Viborg

Lad os sikre den bedst mulige velfærd

Rundt om Viborg For abonnenter

Tre polakker sigtet og varetægtsfængslet for tyverier fra varebiler på Viborg-egnen: - Man stjæler godt i Danmark

Sport For abonnenter

Rutineret back har manglet procenter - men er sulten efter at erobre stamplads tilbage

Annonce