Annonce
Viborg

Klaverkoncert åbner Viborg Musikforenings sæson 2019/2020

Viborg Musikforenings nye program byder på 10 koncerter med klassisk musik. Arkivfoto
Viborg Musikforening præsenterer endnu en gang et program med masser af klassisk musik. Sæsonen åbner senere på måneden med en klaverkoncert i musiksalen.

Viborg: Der er tradition for, at Viborg Musikforening åbner sæsonen med en koncert med Thy Kammermusikfestival, og det sker også i år.

Åbningskoncerten fokuserer på klaveret med en kvartet af den tjekkiske national-romantiker Antonin Dvorák og to trioer af henholdsvis danske Nicklas Schmidt og franske Maurice Ravel.

Klavertrioen fra Nicklas Schmidt hedder "Trio for Fiberline" og er skrevet som en gave fra firmaet Fiberline Composites til dets ansatte i anledning af firmaets 25-års jubilæum.

Den spilles i Viborg Musiksal torsdag den 22. august.

Annonce

Sopraner og symfoniorkestre

Det nye program for sæson 2019/2020 byder på i alt 10 koncerter.

Heriblandt findes en koncert med den danske klavertrio Trio con Brio, som i år fejrer 20-års jubilæum, en koncert med pianist Sven Birch, og i november kommer Den Danske Klarinettrio til byen med programmet "Rundt om Clara Schumann".

- Det er ikke så tit, at der er fokus på kvindelige komponister, men det er 200 år siden, Clara Schumann blev født, så her er der en god anledning, siger foreningens formand Henrik Holm.

Musikken vil også blive leveret af et kammerkor, sopraner, flere barokorkestre og en strygekvartet, og sæsonens sidste koncert bliver "Livets muntre alvor" med Aarhus Symfoniorkester fredag den 24. april.

Siden stiftelsen i 1901 har Viborg Musikforening organiseret klassiske koncerter i byen.

Foreningen er almennyttig og non-profit, og hvert år tilbyder den sine medlemmer og andre koncertgængere omkring 10 koncerter i mange genrer.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112 For abonnenter

Der var ingen tvivl hos drengens mor: - Det er ham, der har gjort det

Annonce