Annonce
Læserbrev

Klima. Greta gør mere skade end gavn!

Læserbrev: Engang ignorerede man børn eller ruskede dem i armen, når de skreg og stampede i gulvet for at få deres vilje. I dag bliver de helte.

Det er den 16-årige svensker Greta Thunbergs hysteriske optræden i FN i mandags, jeg hentyder til. Tilhørerne ignorerede hende ikke, men brød ud i jubel over hendes hadefulde tale mod voksne og deres forbrug.

Til Gretas fanskare hører UNICEF m.fl. humanitære og miljøorganisationer, venstrefløjspolitikere og – surprise, surprise? Nej, mig overrasker det ikke, at Viborg stifts biskop Henrik Stubkjær reagerede på Gretas bandbulle ved at opfordre folkekirken til klimastrejke. Viborgs ateister må elske Stubkjær, som, kan man tro, har udskiftet Jesus med Greta.

Gretas påstand, at unge er optaget af CO2-udslippet, holder ikke en meter. De fleste unge forbruger elektronik og flyrejser i kilometermål. Havde Gerta ret, skulle efterskole- og gymnasielever bede deres uddannelsessted aflyse tilbudte rejser med fly. Og deltagere i Roskilde Festival skulle ikke efterlade telte m.v. på festivalpladsen, der søndag aften ligner en affaldsplads med usorteret affald.

Hendes lige så uhyrlige udfald mod økonomisk vækst afslører hende som uden viden om økonomi. Skal vi fattigdom, sygdomme og anden dårligdom til livs, skal der økonomisk vækst, vækst og atter vækst til. Det samme gælder udvikling af alternativer til fossile brændstoffer og beton. Det koster astronomisk at udvikle og sætte et nyt bygningsmateriale som komprimeret træ i produktion.

Den bekostelige udvikling af alternativer til benzin og beton vil gå ud over velfærdsydelserne. Jeg hører til dem, der får ”gratis” – gåseøjne, da skatteyderne betaler – fysioterapi, ligesom yderne betaler for, at jeg kan betjene speeder og bremse med højre hånd, da jeg knap kan løfte højre fod. Disse gratisydelser kan stå for fald.

Så unge, lyt ikke til Greta Thunberg, men til hendes jævnaldrende, skolepigen Malala Yousafzay fra Pakistan. Som 14-årig blev hun i 1982 skudt i hovedet af – ikke spor surprise, surprise – islamister i Pakistan, fordi hun kræver skolegang til piger. Malala overlevede heldigvis attentatet.

Den fremskridtsvenlige Malala kunne ikke finde på at opfordre til boykot af skolernes undervisning. Det er i realiteten det, Greta gør, når hun opfordrer elever til klimastrejke, selv om det er dybt reaktionært at boykotte skolen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Betinget fængsel til 31-årig hash-pusher

Annonce