Annonce
Rundt om Viborg

Klima-tjek: Ingen større risici for oversvømmelser

I dette Frederiks-område laver Energi Viborg inden for få år separatkloakering, og det er medvirkende til, at kommunen nu mener, at der kun er en meget lille risiko for oversvømmelser ved voldsomt regnvejr. Google Maps

Viborgegnen: "På baggrund af forundersøgelserne vurderes der ikke at være væsentlig risiko for oversvømmelser i de fem risikoområder".

Det skriver Viborg Kommune i en beskrivelse af en sag, hvor man har forundersøgt den reelle risiko for fem steder, der i kommunens klimatilpasningsplan er udpeget som risikoområder vedrørende fremtidige oversvømmelser.

Konklusionen er jævnfør ovenstående, at kommunen ikke foreløbig foretager sig yderligere for at forebygge.

De fem områder, der er undersøgt er to steder i Frederiks (Holbergsgade/Trehusevej samt Nørregade/Holbergsgade/Park Alle, to steder i Vammen (Grøndalsvej/Norupsvej og et område ved Løndalen/Bøgedalen) plus ét i Hammershøj (Hyldemosevej).

Af de fem områder er det kun Nørregade/Holbergsgade/Park Alle, der i undersøgelse stikker lidt ud med hensyn til oversvømmelses-risiko. Men den kommunale forvaltning regner med, at den kommende separatkloakering i dette område vil minimere risikoen, og at der derfor ikke er behov for at gøre yderligere. Desuden peges der på, at jordbunden er så porøs (sandjord), at der sker en stor nedsivning af regnvand på private grunde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce