Annonce
Alarm 112

Klimademonstration blokerede trafikken på Hans Tausens Alle

En gruppe klimaaktivister demonstrerede lørdag på Hans Tausens Allé. Privatfoto: Jan Skov
En gruppe unge mennesker demonstrerede lørdag formiddag på Hans Tausens Alle. Her blokerede de for trafikken, hvilket fik politiet involveret.
Annonce

Viborg: Lørdag formiddag klokken 10.18 tikkede en anmeldelse ind hos politiet. En klima-demonstration fandt sted på Hans Tausens Allé, hvilket blokerede for trafikken.

Da politiet kom frem til stedet, kunne betjentene konstatere, at fem unge mennesker sad på kørebanen, hvilket forårsagede kødannelser.

- Der har nok været omkring 15-20 unge mennesker i alt, men det var altså kun fem af dem, som blokerede for trafikken, melder vagtchefen.

Aktivisterne, som kommer fra gruppen Extinction Rebellion, blev flere gange bedt om at fjerne sig fra kørebanen, men det nægtede de.


Vi kunne se, at der sad flere ældre og børn i bilerne, og de havde det rigtig varmt.

Vagtchefen, politiet


Tre unge blev anholdt ved demonstrationen på den trafikerede vej. Privatfoto: Jan Skov

- Vi kunne ikke rigtig kommunikere med dem, da ingen af dem ville vedstå sig at være leder af demonstrationen, fortæller vagtchefen yderligere.

Mens politiet fik sikret sig identiteten på alle de unge, kom betjentene til sidst frem til, at de måtte opløse demonstrationen. Tre blev anholdt og taget med på politistationen til en snak. Den ene var en 19-årig mand fra Odder, den anden en 18-årig kvinde fra Viborg, og den tredje havde politiet mandag morgen ikke umiddelbart oplysningerne på.

- Vi kunne se, at der sad flere ældre og børn i bilerne, og de havde det rigtig varmt. Samtidig gjorde lokationen, at vi ikke kunne omlægge trafikken for at få den i gang igen. Derfor måtte vi opløse demonstrationen, siger vagtchefen.

Efter opløsningen af demonstrationen blev to af de unge sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og færdselsloven på stedet.

Politiet melder, at trafikken var i bevægelse igen omkring middag.

De tre anholdte blev senere på lørdagen løsladt igen. Privatfoto: Jan Skov
Privatfoto: Jan Skov
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

En farlig mand har sagt farvel - en hurtig afslutning på et rigtig godt kapitel

Viborg

Adventistkirken i Viborg fylder 100 år

Annonce