Annonce
Viborg

Klinik for Blodsygdomme flytter til Holstebro

Klinik for Blodsygdomme flytter til Regionshospitalet Holstebro. Foto: Morten Stricker
Færre patienter bruger Klinik for Blodsygdomme i Viborg. Ni patienter fra Viborg-området skal fremover til kontrol i Holstebro én gang om året.

Viborg: Siden 2017 er antallet af patienter faldet, så Klinik for Blodsygdomme i Viborg i dag kun behandler ni patienter for kroniske former for knoglemarvskræft eller lymfeknudekræft. Det er for få, mener regionsrådet, som har besluttet at lukke klinikken med virkning fra den 1. marts i år. Regionsrådets beslutning skyldes blandt andet krav fra Sundhedsstyrelsen om samling af behandlinger og mangel på sygeplejersker med kompetencer inden for blodsygdomme.

Sammen har Hospitalsenhed Midt, som Regionshospitalet Viborg hører under, og Hospitalsenheden Vest fundet frem til en række løsninger, der sikrer patienterne størst mulig nærhed i behandlingen. Nogle forløb er omlagt til telefonkonsultationer med blodprøvetagning på nærmeste hospital, mens andre fremover kan behandles af egen læge eller på nærmeste hospital. Det omfatter blandt andet terminale patienter. Regionshospitalet Viborg vil fortsat tage sig af udvalgte sygeplejefaglige opgaver, der ikke kræver tilstedeværelse af en hæmatologisk læge. For de tilbageværende ni patienter betyder lukningen derfor, at de én gang om årligt skal til kontrol på Regionshospitalet Holstebro.

Hospitalsenhed Vest er sammen med Aarhus Universitetshospital specialiseret i at behandle blodsygdomme.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Dyrebakken ikke klar til at åbne

Læserbrev

To politiske veje for Danmark

Annonce