Annonce
Rundt om Viborg

Kloakerings-regning på vej til borgere

De fleste af Vammens gader skal graves op, når kloakeringsarbejdet går i gang. Arkivfoto

I langt det meste af Vammen skal kloaknettet opdeles i to systemer, og det resulterer i en regning til grundejerne.

Annonce

Vammen: Det ligger nu helt fast, at grundejerne i det meste af Vammen skal til lommen for at betale for nye kloakledninger. Byrådet har godkendt det tillæg til spildevandsplanen, som er det formelle grundlag for, at man kan gå i gang med at udskifte kloaknettet i byen.

Kloak-ledningerne skal opdeles i to systemer. Et til spildevand og et til regnvand. Den fælles kasse betaler hovedparten af arbejdet, men byens grundejere skal selv betale for de nye kloaakledninger på deres egen grund.

Forslaget har været til offentlig høring, uden at der kom nogen høringssvar fra borgerne, og derefter er det blevet endeligt vedtaget af byrådet.

Adskillige andre byer og områder i Viborg Kommune har allerede fået opdelt deres kloaksystemer, men nu bliver det altså Vammen-borgernes tur. Ud over udgiften for grundejerne, venter der naturligvis også en del gener, når så godt som alle byens gader skal graves op. I forvejen er kloaknettet i Vammen nedslidt, så selv hvis man ikke lavede en separering i to systemer, ville lednings-nettet snart stå over for en udskiftning.

Borgerne har dog en frist til at få omlagt kloakledningerne på deres egen grund. Man skal have mindst 30 måneder fra den endelige vedtagelse i slutningen af juni, til arbejdet er udført.

Annonce

Renseanlæg nedlægges

De berørte ejendomme ligger på Bygmarksvej, Bøgedalen 1 F, Catrinevej, Egestubben, Enebærvej, Grøndalsvej, Haugårdsvej, Hobrovej, Hybenvej, Langsøvej, Løndalen, Norupvej, Nørregade, Tinghøjvej, Tjele Møllevej og Toften. I alt skal 168 ejendomme have omlagt deres kloakledninger.

I forbindelse med omlægningen nedlægges Vammen Renseanlæg, og spildevandet skal så pumpes til et nyt renseanlæg. Også for at spildevandsmængderne ikke bliver for store, er det nødvendigt at regnvandet ledes fra.

I nogle områder har grundejerne fået mulighed for selv at etablere nedsivningsanlæg på deres grund som et alternativ til separatkloakering, men det er ikke muligt i Vammen, fordi de øverste jordlag i området ikke egner sig til nedsivning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

En farlig mand har sagt farvel - en hurtig afslutning på et rigtig godt kapitel

Annonce