Annonce
Viborg

Klovn-film kom i vejen: Ny Viborg-julefilm må udskydes

Viborg Katedralskoles festsal var blandt de steder, der blev vist frem i biografen sidste år. Foto fra filmen Julemandens Datter.
Finansieringen til en ny julefilm faldt så sent på plads, at Viborg tidligst i 2020 igen toner frem på det store lærred som hele Danmarks juleby.
Annonce

Viborg: Der bliver ingen opfølgning på biograffilmen Julemandens Datter i år.

Det blev byrådets politikere orienteret om, inden de gik på sommerferie fra deres politiske arbejde.

Viborg Kommune har valgt at skyde to millioner kroner i en gentagelse af sidste års investering, der atter gjorde Viborg til filmby, da Deluca Film optog Julemandens Datter i og omkring domkirkebyen.

Pengene vil man stadig bruge, og 200.000 kroner - en risikovillig investering - er allerede afregnet. Politikerne accepterede udskydelsen, der skyldes, at hovedrolleindehaverne allerede var optaget af andre projekter i år, da finansieringen til den kommende film endelig faldt helt på plads hos Deluca Film i marts.

Dermed må optagelserne - og dermed premieren - altså udskydes. De sidste optagelser laves til efteråret, og premieren bliver derfor først i november 2020.

Annonce

Andre aftaler

Viborg Kommunes investering på to millioner kroner betyder, at hele filmen optages i Viborg.

En lignende aftale betød, at lidt flere end 150.000 biografgængere sidste år blandt andet så Viborgs historiske midtby, Viborg Katedralskoles fine festsal og Hald Hovedgaard på biografskærme landet over.

Filmen - og dermed kommunen - vises sandsynligvis på landsdækkende tv til jul.

Det er et nyt filmforlig, som gjorde, at finansieringen blev forsinket. Det betød, at Deluca Film ikke var i stand til at indgå bindende kontrakter med de enkelte skuespillere, men udelukkende har kunnet sikre sig optioner på disse.

Da bevillingen fra Filminstituttet blev givet i starten af marts måned, og filmens samlede finansiering derved endeligt var sikret, erfarede Deluca Film, at filmens ene hovedrolleskuespiller, Martin Buch, havde indgået andre aftaler i maj, mens den anden hovedrolleskuespiller, Mia Lyhne, havde forpligtet sig til optagelser på en ny Klovn-film i juli/august/september.

Annonce
Viborg

Høst fordelene af hjemmearbejde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Flid for et godt formål

Annonce