Annonce
Sport

Klubbens ældste spillere slår sig ud af coronaens skygge

Mere end 20 spillere slog mandag formiddag til bolden i Viborg Lawn Tennis Forening. Foto: Morten Pedersen
Superseniorerne i Viborg Lawn Tennis Forening må undvære den fælles kaffepause i klubhuset, men ellers er næsten alt, som det plejer at være. Med på holdet er Christine Grodt, som begyndte at spille tennis som 64-årig.
Annonce

Viborg: Formiddagsholdet - også kaldet for superseniorerne - er igen i fuld vigør i Viborg Lawn Tennis Forening.

Myndighederne har givet grønt lys til at spille tennis, og i begyndelsen af denne uge var der gang i doubler på fem forskellige baner.

Og så var der endda et par spillere i overskud. Blandt dem Christine Grodt, som var pakket godt ind i en dynejakke, mens hun ventede på at komme til at svinge ketsjeren.

- Det er dejligt at komme i gang og få noget motion, og det sociale i at mødes er jo ikke det mindst vigtige i vores alder. Det har vi ventet på i lang tid, for vi har været lukket ned lige siden den 11. marts, siger Christine Grodt, som fortæller at holdet primært henvender sig til personer over 60 år, men andre, der har tid til at spille om formiddagen, må også rigtig gerne være med.

I sommerperioden mødes superseniorerne normalt mandag og torsdag klokken 9, hvorefter en lodtrækning afgør, hvem der skal spille mod hinanden. Efter halvanden time er det tid til en tiltrængt kaffepause, hvor deltagerne på skift har brød med. Så bliver der knevret og hygget i klubhuset, inden ketsjerne bliver fundet frem igen for at spille yderligere halvanden time.

Men her i corona-tiden er klubhuset lukket ned, og spillerne går direkte ind på banerne i takt med, at de møder op.

- I dag er jo første gang efter den lange pause, så vi skal lige finde vores ben at stå på for at få det her til at fungere. Vi kommer da til at savne vores klubhus, for nogle gange kommer der en regnbyge, og så har vi kunnet gå indenfor og drikke vores kaffe.

Hvad med en kaffepause udendørs?

- Det har vi ikke aftalt noget om endnu, for vi har egentlig fået at vide, at vi ikke må. Men jeg tænker, at vi måske kan finde en alternativ måde at gøre det på, siger Christine Grodt og griner.

Christine Grodt har i ni år været en del af formiddagsholdet - også kaldet superseniorer. Foto: Morten Pedersen
Annonce

Tennis ved et tilfælde

Det er 11 år siden, at holdet med "superseniorer" blev født. I begyndelsen var der 12 spillere - i dag er der 41 tilmeldte.

Christine Grodt var 64 år, da hun for ni år siden prøvede kræfter med tennis for første gang.

- Jeg havde aldrig i mine levende dage troet, at jeg skulle komme til at spille tennis. Men jeg havde en tidligere kollega, som ville stoppe på arbejdsmarkedet, og så havde hun læst om det her hold, som også var for nybegyndere. Så spurgte hun, om jeg ikke havde lyst til at tage med, siger hun.

Christine Grodt kunne godt lide at at løbe, og hurtigt blev hun også grebet af at løbe efter en lille gul bold.

- Jeg synes, at det faldt mig rimelig let at spille tennis, men når jeg ser tilbage nu, så kan jeg da godt se, at der nok alligevel var nogle begynder-vanskeligheder, siger Christine Grodt og smiler.

Hun har virkelig taget spillet til sig og har blandt andet været på arrangerede tennis-rejser til Mallorca og Porto Santo (portugisisk ø) sammen med tre andre kvinder fra holdet.

- Jeg kan kun anbefale andre at komme herud i klubben og være med til at spille. Man skal overhovedet ikke tænke over, hvilket niveau man er på. Der er virkelig plads til alle. Det er en god formiddag med motion og forhåbentlig snart igen noget mere fælles socialt samvær - og man kan møde nogle andre mennesker, som måske har en anden baggrund end dig selv.

Så du er glad og tilfreds, når du tager hjem fra sådan en gang tennis?

- Ja, og jeg har god samvittighed. For så har jeg fået noget motion, siger Christine Grodt, inden hun finder en bane, hvor hun kan være med.

Superseniorerne spiller mandag og torsdag fra klokken 9, og alle kan være med uanset niveau. Foto: Morten Pedersen
Tennis er én af de sportsgrene, som er kommer i gang igen på trods af covid-19. Foto: Morten Pedersen
Håndsprit og andre retningslinjer er blevet en del af hverdagen i Viborg Lawn Tennis Forening. Foto: Morten Pedersen
Det er stadig ingen adgang til klubhuset i tennisklubben. Foto: Morten Pedersen
Det er dejligt at få noget motion i selskab med andre. Foto: Morten Pedersen
Ved muren kan man øve sine slag sammen med en "makker", som altid sender bolden retur. Foto: Morten Pedersen
Foto: Morten Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Sport For abonnenter

Folkebladet mener: Teenagere skal tage en tørn og give ny energi

Annonce