Annonce
Navne

Knud på 95 år har et stort netværk i hukommelsen

Knud Jacobsen har levet et aktivt og spændende liv, og på lørdag kan han fejre sin 95 års fødselsdag. Privatfoto
Knud Jacobsen er født og opvokset i Ans, hvor han gennem næsten hele livet var i Brugsen og en tid solgte foderstoffer. På lørdag fylder han 95 år.

95 år: Knud Jacobsen, Finderupparken 4, Ans, har hele sit liv fulgt med i lokalhistorien på egnen omkring Ans, hvor han er født og vokset op, og hvor han har levet næsten hele sit lange liv. På lørdag den 22. juni fylder han 95 år.

- Jeg kan da heldigvis stadig følge med i begivenheder både fra nær og fjern. Jo ældre man bliver, opdager man, at især nogle ting helt fra ungdommens dage er nemme at drage frem i hukommelsen. I mine unge år var jeg en tid i Balle Brugsforening, hvor jeg kørte en landtur rundt på de små veje. Når jeg tænker turen igennem, kan jeg stadig huske navnene på beboerne på de enkelte gårde. Det er den slags erindringer, der giver levende minder fra for mange år siden, fortæller fødselaren med en lidt nostalgisk tone i stemmen.

Som ung var Knud Jacobsen på Levring Efterskole. Han kom i 1952 til brugsen i Ans, hvor hans 18 år ældre bror var uddeler. Samtidig med arbejdet i brugsen solgte han foderstoffer, hvor de havde åben tre dage om ugen. Efter syv år mistede han sin bror, og Knud overtog i 1959 jobbet som brugsuddeler i Ans.

- Jeg kender jo mange mennesker i Ans gennem flere generationer, og jeg har været med til at sætte nogle ting i gang. Jeg spillede i en lang årrække badminton. Jeg var med i svømmeklubben, og for godt 30 år siden startede vi kondiklubben Morgendug, som begyndte med at gå ture i den smukke natur på egnen og ved Tange Sø.

- Der er stadig mere end et halvt hundrede deltagere, som hver mandag vandrer med hinanden og oplever både at få motion og fællesskaber med sig hjem, som han med tilfredshed udtrykker det.

Annonce

Meddeler for avisen

Med sin interesse for lokalsamfundet fik Knud Jacobsen føling med, når der var begivenheder som jubilæer, fødselsdage og andre særlige begivenheder.

Derfor var han gennem 25 år storleverandør til Bjerringbro Avis, hvor hans bidrag var både artikler og meddelelser om særlige begivenheder.

Lokalt har arrangementer i Fælleshuset med foredrag og banko også bidraget til oplevelser i fritiden, hvor både sport og nyheder i det daglige følges med stor interesse.

Knud Jacobsen har mistet sin hustru og har to børn, der er tvillinger, men der er ikke kommet børnebørn i familien.

Selv om der altid har været travlt og nok at se til, er det også blevet til flere rejser. Især en rejse med hans hustru, hvor de rejste gennem det lange sydamerikanske land Chile, står stærkt i erindringen. Han har også flere gange besøgt USA, hvor en datter har boet.

Med Morgendug er det blevet til en del besøg i både Norge og Sverige.

95-års fødselsdagen fejres sammen med den nærmeste familie hos Knud Jacobsens datter og svigersøn.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Hammerslag sender fra Bjerringbro

Viborg

Ny outlet-butik kommer til Viborg

Viborg HK For abonnenter

Så er der VM-pause: VHK'ere gør status på første halvsæson

Viborg HK

Podcast: Den store efterårsanalyse - sådan har Viborg HK's spillere klaret sig

Annonce