Annonce
Navne

Kendt Viborg-udlejer fejrer rund fødselsdag

Knud V. Nielsen fylder 90 år. Arkivfoto: Preben Madsen
Knud V. Nielsen kom til Viborg som soldat i 1950. I 1956 blev han ansat som assurandør i Viborg, og i 1969 købte han den første bygning i fødebyen Randers. Han kom senere til at eje mange udlejningsbygninger i Viborg. I morgen fylder han 90 år.

90: Knud Valdemar Nielsen er født og opvokset i Randers. I 1950 kom han første gang til Viborg, da han var indkaldt som soldat.

Efter soldatertiden flyttede Knud V. Nielsen tilbage til Randers for at blive uddannet i forsikringsbranchen. I 1956 blev han ansat i netop den branche i Viborg, hvor han sammen med sin hustru Irma bosatte sig, og Viborg har siden været hjemadressen.

Den første bygning, Knud V. Nielsen købte, var i fødebyen Randers - det var i 1969. Siden da er det gået slag i slag, og virksomheden KVN-Din Bolig blev ejer af utallige bygninger. Knud V. Nielsen har ikke lagt skjul på, at finanskrisen var medvirkende til en form for nedtur, hvor en del af kapitalen forsvandt fra regnskaberne.

Annonce

Renoveringer

Knud V. Nielsen investerede gennem mange år i udlejningsejendomme rundt i Viborg.

I et tidligere interview udtalte han, at mange af bygningerne var dårligt vedligeholdt og derfor lå helt nede på jorden, som han udtalte det.

På et tidspunkt begyndte virksomheden på en omfattende renovering af mange større ejendomskomplekser. Især i Jernbanegade i Viborg ejede Knud V. en lang række ejendomme, som han gerne med stolthed har vist frem, efterhånden som facaderne blev renoveret med en kærlig hånd, og udlejningslejlighederne blev istandsat og indrettet med nutidens faciliteter.

I samme periode donerede KVN-Din Bolig pæne beløb til både en forskønnelse af Jernbanegade og til opstilling af "De tre vejvisere", som er skulpturen i rundkørslen ved svømmehallen, banegården og rutebilstationen.

Viborg HK i blodet

Knud V. Nielsen fylder 90 år i morgen, onsdag den 11. september.

Han havde for to år siden krondiamantbryllup, 65 års bryllupsdag, med sin hustru Irma, der fyldte 90 år for nøjagtig et år siden.

En stor familie med børn, børnebørn og oldebørn har haft, og har, en afgørende betydning i hverdagen.

De bor stadig i deres dejlige lejlighed i Sct. Mogens Gade i Viborg og klarer sig med lidt hjælp fra hjemmeplejen og familien.

I alle årene i Viborg har både Knud V. og Irma været et kendt og afholdt par i Viborgs liv og bybillede, hvor der både forretningsmæssigt og i foreningslivet har været et meget stort netværk at omgås. Selv langt op i alderen mødte Knud V. på arbejde præcis klokken syv om morgenen.

I en lang årrække fulgte ægteparret alle kampene med Viborg HKs håndboldkvinder både i ind- og udland. De har i deres virke været præget af en utrolig energi og en ægte interesse for Viborgs velgående og de kvaliteter, der i domkirkebyen til stadighed udvikles både materielt og menneskeligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Maria Pfrogner er musikterapi: - Hvis jeg ikke havde musikken, var jeg ikke terapeut

Viborg FF For abonnenter

Viborg FF's største sejr nogensinde - set fra seks forskellige synsvinkler

Viborg FF For abonnenter

Viborg FF's pokalhelte anno 2000 - sådan er det gået dem siden

Annonce