Annonce
Bjerringbro

Kom & dans: Meget mere en swing og rock'n'roll

Det er alle aldre der mødes for at danse i Bjerringbro hver torsdag. Foto: John Braad
Dansenglæden har grebet om sig i Bjerringbro, og fjerde sæson er sluttet med kæmpe tilslutning og stor aktivitet.

Bjerringbro: Fjerde sæson hos danseforeningen Kom og Dans er netop afsluttet. Det skete ved et hyggeligt, samt livligt, dansearrangement ved Gudenåens bred for et par uger siden.

Men de lokale danseglade mennesker er allerede godt i gang med at skue ind i næste sæson, der starter igen til august.

Konceptet, der oprindeligt er importeret fra Norge, har virkelig fået tag i Danmark, og i Bjerringbro er der ganske hurtigt kommet mange medlemmer til. Således at der lige nu godt 80 medlemmer, der danser løs hver torsdag aften.

- Vi har haft en rigtig god sæson med god medlemstilgang, og så er det også blevet til endnu flere sociale arrangementer, fortæller Mette Sloth, der er formand i foreningen, og som sammen med Lene Røjen hos Sport og Fitness var med til at starte aktiviteten op i Bjerringbro for nu fire år siden.

Der bliver danset fem kvarter hver torsdag, og selvom de mange mennesker, der møder op for at svinge træbenet, er kendt for at være ganske sociale, så er det dansen, der er fokus på om torsdagen. Men Kom & Dans tilbyder meget andet end bare dans om torsdagen.

- I starten var det meget danseundervisning det handlede om for deltagerne, men nu er folk også begyndt at tage til andre byer for at danse - til såkaldt minidans, fortæller Mette Sloth.

Annonce

- I starten var det meget danseundervisning det handlede om for deltagerne, men nu er folk også begyndt at tage til andre byer for at danse - til såkaldt minidans

Mette Sloth, formand for Kom & Dans - Bjerringbro

Guld og glimmer

Selv var hun for nyligt med til et dansearrangement i Herning, hvor 400 mennesker var mødt op for at danse, men dansere fra Bjerringbro har også været i Aarhus for at danse på Torvet, nede ved åen i Bjerringbro, til sommerfest i Vellev og til fredagsbar på plejehjemmet.

- Vi vil rigtig gerne udenfor at danse - især i sommerperioden, fortæller Mette Sloth, der derfor lige nu forsøger at samle penge ind til et mobilt trægulv, danserne kan have med sig rundt.

Én af dem der er forholdsvis ny på holdet er John Braad, der egentlig aldrig havde troet, at han skulle blive forfalden til dans.

- Jeg så dem danse nede ved åen, og det der slog mig var den positive energi, de udstrålede, siger John Braad, der nu altså selv er trukket i dansetøjet og har været med i lidt over et år.

Han mener selv, at han er født uden rytme, men det har ikke været nogen hindring.

- Selvom man er ny, så er de andre rigtig gode til at hjælpe og lære fra sig, og så er det fuldstændig ligegyldigt, om man har en dansepartner eller ej, for man skifter alligevel hele tiden partner i dansen, forklarer John Braad.

Han ynder at klæde sig på, så det passer til dansestilen, mens andre bare møder op joggingbukser og fritidssko. Dog har John Braad måtte sande, at man godt kan have for meget guld og glimmer på.

- Jeg var til en dansearrangement i Randers, og der blev jeg budt op til dans af en kvinde, der der var noget bedre til at danse end mig. Hun havde nok, på baggrund af mit udstyr, regnet med noget mere evne fra min side, og jeg tror hun blev lidt skuffet, griner John Braad.

Han elsker det sociale element i dansen, og at så mange mennesker kan have det så sjovt - vel og mærke uden alkohol.

- Og så er der aldrig nogen der er til grin. Der er dansere på alle niveauer, og jeg kan kun anbefale det - det er virkelig vanedannende, siger han.

Mette Sloth supplerer:

- Det er en utrolig blanding af mennesker, der samles om at danse, og i Bjerringbro er vi også heldige, at der er rigtig mange mænd, der danser. Det gør det endnu sjovere.

Selv er hun også i den grad bidt af dansen, og hun tager sågar sammen med en gruppe dansere fra Bjerringbro en uge i sommerferien på en dansecamp på Ærø for at blive endnu bedre til at swinge og danse rock'n'roll.

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Fra druk til dedikation: - Jeg vil hellere trues med en ni millimeter Glock end have den besked igen

Viborg

Haveejere vil være selvforsynende

Annonce