Annonce
Rundt om Viborg

Kom med på besøg på øko-gård ved Tastum

Man kan komme med på besøg på øko-kvægbruget Nygaard ved Tastum i september - her et billede fra en velbesøgt Økodag på gården ved en tidligere lejlighed. Arkivfoto: Agata Lenczewska-Madsen
Annonce

Tastum: Man kan komme med på besøg på det økologiske kvægbrug Tastum Jersey på Vestre Skivevej ved Tastum søndag den 13. september.

Her på Nygaard holdes arrangementet Kend din by: Besøg på økogården "Tastum Jersey", og her inviterer Svend Otto og Carina Søgaard indenfor på det økologiske kvægbrug, hvor der er økologiske jersey-køer.

Der venter en rundvisning og fortælling om gårdens historie. Parret har drevet gården Nygaard ved Tastum siden 1980 og omlagde til økologisk drift i 1996, og har nu vel over 400 økologiske jersey-køer og leverer mælk til Thise Mejeri, som på rundvisningsdagen også uddeler smagsprøver.

Ægteparret Søgaard slår sædvanligvis også dørene op for publikum til den årlige Økodag i april, hvor man kan opleve køerne på en række økologiske gårde landet over komme på græs igen for første gang efter vinteren i stalden.

Generationsskiftet på gården er på plads, da det er sønnen Thomas, der med tiden skal overtage driften på Nygaard.

Der er fri entré, men tilmelding på forhånd til Stoholm Bibliotek. Det er Stoholm Menighedsråd, Sport på tværs, borgerforeningen ved trivselspiloterne og biblioteket, der i samarbejde står bag arrangementet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce