Annonce
Fodbold

Kommentar: Hareides EM-fest kan blive Hjulmands nu

KOMMENTAR: Der er helt stille i Danmark. Alle sidder inden døre og afventer endnu et pressemøde med indskærpelser af, hvordan man skal gebærde sig i pandemien.

Tirsdag holder Uefa et møde, hvor langt de fleste venter, at EM i fodbold udskydes til december. Det tyske fodboldforbund har talt varmt for beslutningen og der er ingen, der tror på, at man kan gennemføre en slutrunde i juni i 12 forskellige lande.

Forleden fortalte den danske landstræner Åge Hareide til Viasats Camilla Martin, at det var hans ambition at slutte godt som ansvarlig for de rød-hvide og ville blive skuffet, hvis ikke mindst landsholdet nåede en EM-kvartfinale.

Nu er den skinbarlige sandhed, at Åge Hareides tid med landsholdet kan være fortid allerede i løbet af tirsdagen.

Åge Hareide har kontrakt til 1. juli og herefter er det Kasper Hjulmand og Morten Wieghorst, der skal overtage landsholdet. Det må jo i sagens natur betyde, at det er det nye trænerpar med den nye fodboldfilosofi, der skal overtage holdet i Nations League-kampene og den slutrunde, der skal spilles i december - eller senere.

Det sætter mange store følelser i gang. For de fleste under Åge Hareide at gøre sit arbejde færdigt med EM-slutrunden. Men DBU har jo eftertrykkeligt søgt efter en anden idé med landsholdet og gjort det klart for Åge Hareide for længe-længe siden.

Åge Hareide har gjort alt rigtigt bortset fra at vinde DBU-toppens hjerte og sikkert de dele af befolkningen, der går med strømmen og først skoser Morten Olsen for ineffektiv boldmassage og siden Åge Hareide for det modsatte.

Men kontrakterne er skrevet under. Kasper Hjulmand og Morten Wieghorst ville skulle stå i spidsen for Danmark ved EM i december og Hareide kan ende med at skulle sige farvel efter 34 kampe uden nederlag, hvis man ser bort fra VM-ekstratids-nederlaget til Kroatien og vikar-nederlaget i Slovakiet.

Der er ganske vist fastsat nogle EM-opvarmningskampe den 1. og 7. juni i Brøndby mod Norge og Sverige. De kan også blive ramt af aflysninger, men omvendt kunne de kampe være lejlighed til et formelt farvel til landstræneren, der havde så svært ved at tabe.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce