Annonce
Sport

Kommentar: - TV gør hærværk mod eget produkt

Der mødte blot 3000 tilskuere op til Viborg FF's playoff-kamp mod Horsens. Sportsredaktør Danni Kristensen peger på, at TV's planlægning har en væsentlig skyld i det lave tilskuertal. Foto: Scanpix

I mine øjne tager tv-selskaberne slet ikke deres egen rolle seriøst i den øjeblikkelige tilskuerkrise i Superligaen.

Annonce

Der kommer for få mennesker til superligafodbold - og det skal der gøres noget ved. Derom kan der ikke herske to meninger. Og derfor skal denne lidt harske kommentar ikke ses som en aflivning af den tilskuerkrise, der allerede er sagt og skrevet meget om i denne sæson.

Det har for det meste været fladt og trist at se superligabold enten på stadion eller på tv-skærmen i denne sæson, hvor tælleapparaterne bestemt ikke har haft travlt nok her i Viborg og flere andre steder i landet.

Derfor forstår jeg heller ikke, at tv-selskaberne ikke selv tager tilskuerkrisen mere seriøst - og i stedet på nærmest arrogant vis sender aben tilbage til klubberne og deres fans.

Fredag aften var der "kun" omkring 3000 tilskuere til playoff-kamp i Viborg. Et faktum, som fik kommentatoren på tv til at lange ud efter fodboldpublikum, som han mente burde være der for at bakke holdene op, da der jo nærmest ikke fandtes tidspunkter, hvor klubberne havde mere brug for støtte.

Og efterfølgende fulgte flere tv-kommentatorer og eksperter på Twitter op med tweets, hvor de i mine øjne beklagede sig over, at der ikke dukkede flere mennesker op til de afgørende playoff-kampe.

Kære tv-venner - har I fuldstændig glemt, hvilke forhold I har givet de klubber og fans, som I langer ud efter?

Vi taler om en spillerunde, der blev fastlagt forholdsvis sent mandag aften - altså et varsel på tre arbejdsdage. Vi taler om en spillerunde, der er placeret på det, der vel er årets største konfirmationsdag. Vi taler om en spillerunde, der er placeret på en helligdag, der giver mange i Danmark en forlænget weekend, som mange - især familier - formentlig ynder at bruge til at søge lidt væk fra de vanlige omgivelser og måske netop har planlagt den slags i uge- eller månedsvis. Og vi taler om klubber, der altså blot har haft tre arbejdsdage til at markedsføre og sælge en af sæsonens mest afgørende hjemmekampe.

Og så undrer I jer over, at "kun" 3000 tager til playoff-fodbold? Omstændighederne taget i betragtning er det nærmest godt gået, at så mange troppede op. Det er altså ikke alle, der udelukkende har fodbold på absolut øverste trin i prioritetsstigen, men skal have en stadiontur passet ind sammen med rigtig meget andet.

Set fra min stol er denne arrogante og amatøragtige kampplanlægning hærværk mod produktet. Og det får mig ærlig talt til at se rødt, når tv-folk så efterfølgende undrer sig over de konsekvenser, det medfører. I mine øjne burde man i stedet smide sig fladt ned på gulvet, undskylde og love, at man gør det bedre i næste sæson.

Klubberne tør formentlig ikke beklage sig offentligt af frygt for, at tv-selskaberne ser mindre gunstigt på dem i fremtiden.

Men jeg er overbevist om, at der rundt omkring på klubkontorerne bliver bandet godt og grundigt over, at man skulle vente så længe på at få klarhed over, hvornår playoff-kampene skulle spilles.

Men det er på tide, at også klubberne tør tage bukserne bare lidt på og kræve ordentlig behandling af de rettighedshavere, der ind i mellem har raslet med sablen og beklaget sig over, at tv-produktet ikke er godt nok med tomme tribuner på skærmen.

Klubberne skal helt sikkert arbejde hårdt og vedholdende på at lokke flere folk til fodbold. Men tv-stationerne har altså også deres del af ansvaret.

Og en del af det ansvar kunne man passende begynde med at påtage sig ved at sørge for en mere gennemskuelig og professionel kampplanlægning, hvor klubber og fans i god tid ved, hvornår kampene skal spilles.

Annonce
Annonce
Viborg

De ældste elever fik forfatter-tip

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

DF-gruppeformand vil have minister ind i sag om voldstrusler på Viborg Rådhus: - Det skal i min optik koste en udvisning

Udland

Anden bølge er i gang: Tyskland kan blive lukket land for danskere lige om lidt

Annonce