Annonce
Rundt om Viborg

Kommunal håndsrækning til nyt klubhus

Formand for Hersom-Bjerregrav Idrætsforening, Henrik Flensborg Hansen (til venstre), glæder sig den nylige bevilling. Han og resten af klubbens frivillige arbejder stadig på at realisere midlerne, så det gamle 70'er klubhus kan skiftes ud. Arkivfoto: Morten Pedersen.
En bevilling på 400.000 kroner til klubhusbyggeriet i Bjerregrav skubber projektet i den rigtige retning. Der mangler dog stadig et stykke vej, før et nyt klubhus er en realitet.
Annonce

Bjerregrav: Bestræbelserne på at få et nyt klubhus i Bjerregrav er nu lidt tættere på målet. Helt bestemt 400.000 kroner nærmere målet, idet projektet er blevet bevilliget netop det beløb fra Viborg Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg.

De 400.000 kroner kommer fra kommunens pulje til energiinvesteringer i klub- og spejderhuse, og bevillingen falder naturligvis i rigtig god jord hos Hersom-Bjerregrav Idrætsforening, fortæller formanden for foreningen, Henrik Flensborg Hansen.

- Vi synes selv, vi har gjort et godt stykke arbejde med at gøre opmærksom på emnet, og så er det dejligt, at der fra politisk hold også er vilje til at hjælpe, siger han.

Annonce

Fortrøstningsfulde

Status for planerne er lige nu, at man venter på et forhåbentligt positivt udsagn i forhold til den indsendte byggetilladelse. Derudover er man i gang med at søge om nedrivningstilladelse af det gamle klubhus, og så er der flere forskellige fondsansøgninger, der endnu ikke er et entydigt svar på.

- Vi afventer svar fra nogle af de lidt større fonde, mens andre fonde har bedt os om at uddybe vores ansøgning, så vi stadig er i dialog med dem. Andre fonde har været velvillige, og har imødekommet vores ansøgninger, fortæller formanden.

Et andet ben i indsamlingen af midler er forskellige borgerindsamlinger, hvor idrætsforeningen kan glæde sig over velviljen fra lokalbefolkningen. Blandt andet har man indsamlet gammelt jern og flaskebonner, og det arbejde har kastet cirka 20.000 kroner af sig.

- Det er meget mere end vi har turdet håbe på, og selvom det måske ikke er så meget i det samlede billede, så betyder det alligevel ganske meget, siger Henrik Flensborg Hansen, der vurderer, at der på nuværende tidspunkt mangler cirka 500.000 kroner før projektet kan realiseres. Han er dog optimistisk.

- Vi er meget fortrøstningsfulde, og vi tror på, det nok skal lade sig gøre, siger han.

Foruden de andre nævnte tiltag, sættes der også gang i en gaveindsamling, hvor borgere og virksomheder kan donere beløb og få fradrag for dem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce