Annonce
Viborg

Kommunal sagsbehandling fortsætter ufortrødent

De sidder godt nok ikke her for tiden, men sagsbehandlingen fortsætter nu alligevel. Arkivfoto: Preben Madsen
Blandt andre de ansatte i byggesagsafdelingen arbejder hårdt på at få færdigbehandlet de vigtigste sager.

Viborg: Det, der kan holdes i gang, det skal så vidt muligt holdes i gang.

Sådan lyder opfordringen fra mange sider - og så selvfølgelig med tilføjelsen, at det skal være sundhedsmæssigt forsvarligt.

Det er vurderingen generelt, at det er med byggeriet, så derfor arbejdes der selvfølgelig også stadig med at behandle byggesager i teknisk forvaltning hos kommunen - eller rettere hjemme hos de ansatte i teknisk forvaltning.

De er jo, som stort set alle i ikke kritiske funktioner, blevet bedt om at arbejde hjemme.

- Det gør selvfølgelig tingene noget mere besværlige, siger chefen for Byggeri og Miljø, Niels Eriksen.

Ifølge ham går det nu alligevel ganske fint med sagsbehandlingen af de byggesager, der ellers i en lang periode hobede sig op hos kommunen på grund af alt for lang behandlingstid.

Den kurve har man fået knækket de seneste måneder, og Niels Eriksen håber og tror på, at man - trods problemerne - kan holde fast i den udvikling.

Annonce

Vi skal selvfølgelig gøre en ekstraordinær indsats i forhold til de sager, hvor der kan være job på spil, og så må de små, private sager tages, når der bliver tid til det.

Niels Eriksen, chef for Byggeri og Miljø

Systemerne virker

- Det er klart, at også mange af vores ansatte er udfordrede af, at de for eksempel har børn hjemme, som de også skal tage sig af, men alle arbejder så godt, de overhovedet kan, og heldigvis har vi oplevet, at alle vores systemer virker efter hensigten, så både byggesager, miljøsager og andre sager bliver behandlet i denne tid også, siger Niels Eriksen.

Han understreger for øvrigt, at man lige nu gør en ekstraordinær indsats for at vurdere, hvilke sager der er vigtigst, så man ikke bruger unødig tid på ting, der godt kan tåle at vente.

- Vi skal selvfølgelig gøre en ekstraordinær indsats i forhold til de sager, hvor der kan være job på spil, og så må de små, private sager tages, når der bliver tid til det. Det tror jeg da også på, at der vil være fuld forståelse for, siger Niels Eriksen.

Han har for øvrigt noteret sig, at man er blevet rigtig god til at holde møder via Skype, og at mødedisciplinen er blevet ekstraordinær høj.

- Det er da noget, vi godt kan tage med os, når det her en gang er overstået, siger Niels Eriksen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Myndighederne udsender første tal for raskmeldte i Danmark

Annonce