Annonce
Danmark

Kommunalt betalte foredrag for ældre

Lotte Heise var trækplaster til et Ældreliv Hvidovre-møde. Arkivfoto

Hvidovre Kommune ligger i topti, når det kommer til at bruge penge på de ældre. Økonomien har det godt i kommunen, og det giver blandt andet råd til gratis kendis-foredrag.

Bilerne suser forbi S-togs-stationen på den brede Hvidovrevej. Der er høj sol og lysegrønne blade på træerne ind mod Frihedens Idrætscenter. Herinde sidder 23 mænd og kvinder over 60 år ved runde borde i en dunkel teatersal.

- Som pensionist kan man søge boligydelse, både når man bor i leje-, andels- og ejerbolig. Vidste I godt det, spørger Anne-Birgitte Sindahl, der er socialrådgiver fra Ældresagen, ud i forsamlingen.

Flere i salen ryster på hovedet.

- Det kan man faktisk godt - også selv om man ejer huset. Det er dog så et lån, indtil boligen bliver solgt.

Vi er til kurset "Velkommen til nye pensionister" i Hvidovre Kommune en hverdagseftermiddag i maj. Det et af mange gratis kurser og foredrag, som kommunen tilbyder sine borgere over 60 år.Ældrerådet og PFA Pension leverer to af eftermiddagens betalte oplægsholdere, og ingen af dem er blevet hyret til lignende arrangementer i andre kommuner.

- Det er helt unikt, som Anne-Birgitte Sinhadl fra Ældresagen formulerer det.

Annonce
Flere hundrede lokale over 60 var mødt op til temadag, da Hvidovre Kommune havde inviteret foredragsholder Lotte Heise. Arkivfoto: Anne-Mette Mik

Gratis foredrag

Kurset i Frihedens Idrætscenter er en del af den kommunale satsning "Ældreliv Hvidovre", som tilbyder kommunens ældre gratis kurser i alt fra sundhed til økonomi for pensionister.

Blandt arrangementerne er også de såkaldte temadage, hvor flere hundrede ældre fra kommunen møder op, for at høre kendte oplægsholdere som Lotte Heise, Peter Qvortrup Geisling eller Peter Lund Madsen.

- Ældreliv Hvidovre er en forebyggende indsats, sådan at man som ældre ved, hvad man har krav på, og hvad man skal indstille sig på, når man bliver ældre, forklarer direktør for velfærdsområdet Susan Bjerregaard.

- Det kan skabe lidt mere hype, når kommunen kan byde på foredrag med Lotte Heise, end hvis det bare var en her fra kommunen, lyder det.

God økonomi

De gratis arrangementer er blevet til i samarbejde med ældrerådet i Hvidovre Kommune, og her er formanden godt klar over, at de ældre har det ekstra godt i Hvidovre:

- Der er mange ting, vi har på ældreområdet i Hvidovre Kommune, som man ikke har andre steder, smiler den 79-årige Birthe Mingon, som har siddet i kommunens ældreråd i 16 år.

- Når vi er ude og møder ældreråd fra andre kommuner, undres de og siger: Har I det? Og har I også det?

Og foredragsrækkerne og kurserne sker ikke på bekostning af kommunens hjemmepleje eller plejehjem, understreger direktør for velfærdsområdet Susan Bjerregaard.

- Jeg mener ikke, vi har en hjemmepleje, der er skåret på, kvalitetsstandarderne er der heller ikke sparet på de seneste år, og vi har nogle plejecentre, vi er stolte af, siger hun.

- Hvidovre er en kommune med god økonomi. Det er ikke sådan, at de ældre er prioriteret på bekostning af dagtilbud eller skoler.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Betjente var sikre i deres sag, da de nåede frem: Anholdt 71-årig havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce