Annonce
Viborg

Kommunen: Bach-redegørelse er ikke god nok

Redegørelsen om p-kælderen på Vilhelm Ehlerts Allé er ikke fyldestgørende. Kommunen har givet Bach Gruppen til på mandag til at svare på alle spørgsmål. Foto: Viborg Stifts Folkeblad
Bach Gruppen har fået til på mandag til at besvare de spørgsmål, redegørelsen ikke giver svar på. Der er ingen umiddelbar risiko for beboerne, slår redegørelsen dog fast.

Viborg: Viborg Kommune har modtaget hele to redegørelser fra Bach Gruppen om kvaliteten af og sikkerheden i den meget omdiskuterede p-kælder på Vilhelm Ehlerts Allé - men redegørelserne er ikke fyldestgørende.


Vi har bedt Bach Gruppen levere svar på de ubesvarede spørgsmål på mandag, og det er vi blevet lovet.

Hans Jørn Laursen, direktør for teknik og miljø


Annonce

En del af de spørgsmål, kommunen har stillet til Bach Gruppen, er således slet ikke blevet besvaret, selvom kommunen efter den første redegørelse, man modtog onsdag, bad om en uddybning. Det fik man også senere onsdag, men stadig med flere ubesvarede spørgsmål.

Folkebladet har fået aktindsigt i redegørelserne, og her står der da også ud for flere spørgsmål, at "spørgsmålet besvares senere".

- Vi har bedt Bach Gruppen levere svar på de ubesvarede spørgsmål på mandag, og det er vi blevet lovet, siger direktøren for teknik og miljø, Hans Jørn Laursen.

- Det er spørgsmål af mere teknisk karakter, som ikke er blevet besvaret, og det er baggrunden for, at vi har givet Bach Gruppen yderligere to dage til at besvare dem, siger Hans Jørn Laursen.

Ifølge en betonekspert, folkebladet har talt med, er det dog væsentlige spørgsmål, der ikke er besvaret.

- Det er det også, men vi kan godt vente et par dage ekstra, siger Hans Jørn Laursen.

P-kælderen på Vilhelm Ehlerts Allé. Foto: Viborg Stifts Folkeblad

Ingen umiddelbar risiko

Hans Jørn Laursen hæfter sig dog ved, at man fra Bach Gruppens konsulentfirma - Norconsult - har fået en garanti for, at der ikke er umiddelbare problemer med sikkerheden i den del af byggeriet, som allerede er beboet.

- Det er selvfølgelig det primære for os nu og her, at der er ikke er nogen risiko ved at bo i bygningerne. Det betyder dog ikke, at de spørgsmål, vi ikke har fået besvaret, er uvæsentlige. Dem får vi altså svar på på mandag. Det har Bach Gruppen garanteret os, siger Hans Jørn Laursen.

Kommunen har for øvrigt allieret sig med det rådgivende ingeniørfirma Rambøll. Firmaet skal rådgive forvaltningen i forbindelse med den ganske teknisk tunge sag.

- Vi har ikke de kompetencer internt på rådhuset, så det har vi været nødt til. Både for at sikre os, at de svar, vi får, vurderes på betryggende vis, men også for at sikre os, at vi får set på de helt rigtige ting, siger Hans Jørn Laursen.

Det er allerede aftalt, at Rambøll og Bach Gruppens konsulent Norconsult sammen gennemgår byggeriet, så man er enige om, hvad det er, man undersøger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce