Annonce
Viborg

Kommunen deltager ikke i varme-søgsmål: - Som at sagsøge sig selv

Det fejlslagne geotermi-projket i Kvols blev dyrt for fjernevarmekunderne. Nu vil en stor del af dem have erstatning. Arkivfoto: Preben Madsen
Viborg Kommune er den største aftager af fjernvarme, men man vil alligevel ikke deltage i et fælles søgsmål mod den tidligere ledelse.
Annonce

Viborg: Selvom Viborg Kommune er den suverænt største aftager af varme fra Viborg Fjernvarme og dermed også har haft større udgifter på stigende fjernvarmepriser, vil kommunen ikke deltage i søgsmålet mod Viborg Fjernvarmes tidligere ledelse.

Det oplyser borgmester Ulrik Wilbek efter onsdagens møde i økonomiudvalget, hvor sagen blev diskuteret.

- Vi har, efter en vurdering af vores juridiske afdeling, besluttet, at vi ikke kan deltage i gruppesøgsmålet, som mere eller mindre ville være et søgsmål mod os selv, siger Ulrik Wilbek.

Han forklarer det med, at der i søgsmålet er taget forbehold for, at man også vil kunne sagsøge Energi Viborg - og dermed kommunen, ligesom man i forbindelse med, at geotermiprojektet overgik til netop Energi Viborg stillede en kommunal garanti for økonomien.

- Det er også vores opfattelse, at det har været overvejet at sagsøge kommunen som sådan, og samlet set betyder det, at vi ikke mener, at vi kan deltage, siger Ulrik Wilbek.

Vi har, efter en vurdering af vores juridiske afdeling, besluttet, at vi ikke kan deltage i gruppesøgsmålet, som mere eller mindre ville være et søgsmål mod os selv.

Ulrik Wilbek, borgmester
Annonce

Kvols-fiaskoen

Det er Erstatningsforeningen Fjernvarmesagen, der har rejst søgsmålet på vegne af sine medlemmer, der tæller både private og de store, almene boligselskaber.

Foreningen er af den opfattelse, at den tidligere ledelse og bestyrelse for Viborg Fjernvarme kan gøres økonomisk ansvarlig for de betydelige tab - og deraf følgende højere varmepriser - som det kuldsejlede geotermi-projekt i Kvols har betydet.

Geotermi-projektet endte i det rene ingenting efter en samlet investering på hele 160 millioner kroner, selvom Viborg Fjernvarmes generalforsamling kun havde godkendt et forbrug på cirka 13 millioner kroner til "efterforskning".

Projektet var ved at koste Viborg Fjernvarme livet, men Viborg Byråd forhindrede konkursen ved at lade Energi Viborg overtage projektet, da der var oparbejdet en gæld på cirka 60 millioner kroner, og man var kontraktligt forpligtet på endnu et tocifret millionbeløb.

Energi Viborg havde ansvaret for et forbrug på cirka 100 millioner kroner, inklusive de forpligtelser der var efter Viborg Fjernvarme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

DF-gruppeformand vil have minister ind i sag om voldstrusler på Viborg Rådhus: - Det skal i min optik koste en udvisning

Udland

Anden bølge er i gang: Tyskland kan blive lukket land for danskere lige om lidt

Annonce