Annonce
Rundt om Viborg

Kommunen fastholder: Forsamlingshus får millionbeløb til renovering

Karup Forsamlingshus er inden for de seneste år blevet udvendigt renoveret, lige som salene har fået et løft. Men både toilet- og køkkenforholdene trænger alvorligt til en opgradering. Arkivfoto: Morten Pedersen
Viborg Kommune er klar med 1,4 millioner kroner til Karup Forsamlingshus, men frigiver dog først pengene efter nytår, hvilket ærgrer forsamlingshus-folkene.
Annonce

Karup: - Jeg er glad for, at kommunen fastholder tilsagnet om de 1,4 millioner kroner. Men jeg er lidt ked af, at vi ikke kan komme i gang her i efteråret, hvor aktiviteterne er lukkede på grund af coronaen.

Det siger Martin Ditlevsen, næstformand for Karup Kultur- og Forsamlingshus, i forbindelse med, at Viborg Byråds landdistriktsudvalg for nylig besluttede, at et tidligere tilsagn om at give 1,4 millioner kroner til en om- og tilbygning står ved magt. Selv om projektet nu er reduceret væsentligt, fordi det ikke er lykkedes at skaffe de 7,2 millioner kroner, som det er sat til at koste.

Blandt andet er et tilsagn fra Lokale- og Anlægsfonden (LOA) om 1,5 millioner kroner faldet bort, fordi man i Karup ikke er lykkedes med at få den samlede finansiering på plads. Kultur- og forsamlingshuset håber dog på et mindre beløb - 75.000 kroner - fra statslige LOA.

Dertil kommer blandt andet 200.000 kroner - muligvis mere - fra staten/EU gennem LAG Skive-Viborg, 50.000 kroner fra en kommunal forsamlingshuspulje, samt ikke mindst 650.000 kroner, som forsamlingshuset selv har skrabet sammen.

Næstformand Martin Ditlevsen ærgrer sig over, at man ikke kan komme i gang med ombygningen af Karup Forsamlingshus her i efteråret, hvor aktiviteterne er coronalukkede. Arkivfoto: Jens Peder Østergaard


Jeg er lidt ked af, at vi ikke kan komme i gang her i efteråret, hvor aktiviteterne er lukkede på grund af coronaen

Martin Ditlevsen, næstfomand for Karup Kultur- og Forsamlingshus


Det giver sammen med de 1,4 millioner kroner fra kommunen 2.375.000 kroner, hvilket skulle række til et reduceret projekt, som handler om en mindre tilbygning til en ny indgang/foyer (fra Bredgade) samt bedre køkken- og toiletforhold. En større tilbygning til blandt andet mødelokaler er foreløbig skrinlagt.

Annonce

Nødvendige forbedringer

Forsamlingshus-projektet har været undervejs i flere år, og bestyrelsen mener, at blandt andet nye toiletter er "en nødvendighed, hvis huset skal tjene sit formål," som Martin Ditlevsen udtrykker det.

Blandt andet derfor havde forsamlingshus-folkene i Karup håbet, at ombygningen kunne begynde i år. Men det bliver altså tidligst næste år, fordi landdistriktsudvalget på sit seneste møde besluttede, at man ikke her og nu frigiver de 1,4 millioner, men i stedet "drøfter ansøgningen igen primo 2021, for projektet (...) forventes samtænkt med den igangsatte proces vedrørende den sammenhængende indsats for Karup-Kølvrå".

Formand Pia Dohn og resten af bestyrelsen har måttet reducere det oprindelige projekt vedrørende en om- og tilbygning af forsamlingshuset i Karup. Arkivfoto: Morten Dueholm

Den endelige plan for denne sammenhængs-indsats skal være klar i januar 2021, og det vil ifølge Mette Nielsen (S), formand for udvalget, være naturligt at tænke forsamlingshusets rolle ind i denne plan.

Til gennemførelsen af sammenhængsplanen er der afsat to gange to million er kroner - i henholdsvis 2022 og 2023. Men det betyder ikke, at forsamlingshus-projektet også kommer til at vente i flere år, understreger Mette Nielsen.

Hun hæfter sig ved, at kommunen fastholder det oprindelige støttebeløb til forsamlingshuset i Karup, og at der er tale om "en rekordstor bevilling" fra landdistriktsudvalget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

VFF sætter sig tungt på førstepladsen - slår Silkeborg i topopgør

CORONAVIRUS

Live: Nye rejsevejledninger - rejser til Tyskland og Cypern frarådes

Annonce