Annonce
Rundt om Viborg

Kommunen giver penge til jægeres fortsatte bekæmpelse af mårhunde

Trods bekæmpelse er mårhunde-bestanden i fortsat vækst. Viborg Kommune har besluttet at støtte de lokale jægeres kamp mod mårhunden med 75.000 kroner over de næste fem år. Arkivfoto: Morten Stricker/Scanpix

Viborgegnen: Det invasive rovdyr mårhunden er et stadig stigende problem for og i den danske natur, hvor dyret blandt andet tager æg og fugleunger i et stort omfang.

Mårhunden er næppe til at blive af med, men danske jægere gør deres for, at den ikke skal blive for dominerende og dermed ødelæggende for fugle- og dyreliv. Således også i Viborg Kommune, hvor byrådets klima- og miljøudvalg sidste år besluttede at give 50.000 kroner i tilskud til lokale jægeres bekæmpelse af mårhunden.

Pengene er blandt andet gået til indkøb af vildtkameraer og fælder. Alt arbejde med opsætning af fælder, tilsyn og regulering foretages af frivillige.

I det seneste år er det lykkedes jægerne at skyde omkring 150 mårhunde, men alligevel vurderer jægerne, at bestanden fortsat stiger.

De mener derfor, at kampen mod mårhunden skal fortsættes, hvis ikke bestanden skal løbe løbsk. Klima- og miljøudvalget har samme opfattelse og har derfor besluttet at støtte bekæmpelse med 75.000 kroner - fordelt med 15.000 kroner om året i fem år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Dobbelt målscorer i stor VFF-sejr: Er mest ærgerlig over, at jeg ikke laver det tredje

Viborg FF For abonnenter

Karakterbogen: Topscorer og legendekandidat blandt de bedste mod Fredericia

Viborg FF

VFF med sikker sejr i jubilæumsfejring: Deble tilbage på måltavlen

Annonce