Annonce
Viborg

Kommunen hjælper kulturen: Forventning om lokal hjælpepakke

Mads Panny (S) og resten af kultur- og fritidsudvalget er klar med en udstrakt hånd til området. Arkivfoto: Morten Dueholm
Politikerne i kultur- og fritidsudvalget er blevet enige om at fremrykke alle tilskud for andet halvår og rykke alle betalingsfrister tilsvarende. Samtidig åbner udvalgsformanden muligheden for en lokal hjælpepakke til området.

Viborg: Kommunens kultur- og fritidsudvalg holdt møde tirsdag den 24. marts, og corona-virus var på dagsordenen. Eller mere specifikt håndteringen af den krise, virussen har sat også kulturen i.

Udvalget blev først og fremmest enig om at fremrykke de tilskud, institutionerne almindeligvis får udbetalt hvert halve år - og også at udskyde alle betalingsfrister tilsvarende.

- Det skal løse de likviditetsmæssige udfordringer og give garanti for, at der ikke er nogen, der brænder sig her og nu, siger udvalgets formand, Mads Panny (S).

Han fortsætter:

- Mange af vores institutioner oplever usikkerhed i økonomien. Så i stedet for at vente til 1. juli med at udbetale tilskuddet, får de det nu. Så er der - på kort sigt - ikke nogen, der er presset på likviditeten.

Hvad angår betalingen, så nævner han VFF som eksempel. Den leje, klubben løbende betaler for lån af faciliteter, kan man nu udskyde i et halvt år.

Men giver det så ikke bare dobbeltbetaling om seks måneder? Jo, svarer Mads Panny, men det kigger udvalget også på.

Annonce

Lokal hjælpepakke

Udvalget har nemlig også sat gang i arbejdet med at finde ud af, hvem der kommer i klemme, og hvor meget.

- Jeg har en forventning om, at vi kommer til at lave en lokal hjælpepakke til kultur- og fritidsområdet. Hvor stor og hvor omfattende, den bliver, kommer an på, hvor mange der bliver ramt og hvor hårdt, siger udvalgsformanden.

Men inden det når så vidt, skal udvalget have et overblik. For selvom eksempelvis idrætshaller mister penge, fordi de har mindre aktivitet, sparer de også på varme og rengøring.

Til næste måneds møde forventer man derfor at have samlet en oversigt over udfordringer og løsningsforslag for alt fra erhvervsvirksomheder og selvejende idrætshaller til foreninger og aftenskoler i kommunen.

Pengene

Spørger man, hvor pengene skal komme fra, er der også allerede bud på det. I øjeblikket "sparer" man nemlig lokaletilskud på mange områder.

- Kommunen giver tilskud i forhold til for eksempel idrætshaller. Hver gang ,de bliver lejet ud, betaler vi 73 procent i tilskud. Når den aktivitet ikke er der, så sparer vi nogle penge. Dem holder vi, så at sige, godt fast i, for måske kan vi frigøre nogle af dem til en eventuel hjælpepakke, forklarer Mads Panny.

Han understreger, at det er en svær tid, vi alle går i møde, og at alle må forvente at blive ramt i et eller andet omfang. Men samtidig slår han fast, at der ikke er nogen kultur- og fritidsinstitutioner, der skal være vingeskudte eller gå konkurs på baggrund af krisen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce