Annonce
Bjerringbro

Kommunen indgår købsaftale om crossbane-jord

På byrådsmødet sidste uge besluttede et enigt byråd at indgå en betinget købsaftale af ejendommen Bjerring Hede 41-43, hvor Bjerringbro Cross Klub ønsker at bygge crossbane. Foto: Arkiv

Får crossbanen grønt lyst til at bygge bane, bliver det på kommunal jord.

Bjerringbro: På byrådsmødet i onsdags blev det besluttet at Viborg Kommune siger ja til at købe ejendommene Bjerring Hede 41 og 43 med den hensigt, at der i fremtiden skal ligge en crossbane på stedet.

De to ejendomme blev sat til salg af Energinet.dk i forbindelse med, at selskabet etablerer den nye højspændingsforbindelse fra Sønderjylland til Tjele, som netop går hen over Bjerring Hede.

Den gang kunne Viborg Kommune ikke opfylde ønsket fra Bjerringbro Cross Klub (BCK) om, at kommunen skulle købe de to ejendomme på Bjerring Hede 41-43. Viborg Kommune ville nemlig kun købe ejendommene af Energinet.dk, hvis der kunne oprettes en betinget købsaftale over 24 måneder, hvilket Energinet.dk ikke var interesseret i.

Annonce

Forholdsregler

Heldigvis for Bjerringbro Cross Klub trådte en privat investor, der havde interesse for projektet, ind på scenen og købte de to ejendomme for de 1,8 millioner kroner.

Men nu ser det alligevel ud til, at ejendommene som oprindelig planlagt kommer på kommunale hænder

- Det var den gang nødvendigt, at kommunen tog sine forholdsregler. For skulle projektet falde til jorden, stod kommunen med to ejendomme, hvor der var bundet 1,8 millioner kroner i. Og det ønskede vi naturligvis ikke, siger Torsten Nielsen, der gerne vil understrege, at man fra kommunens side i mange år har ønsket at hjælpe Bjerringbro Cross Klub med at realisere drømmen om en crossbane på Bjerring Hede.

- Den købsaftale vi har indgået nu er stadig betinget af, at der gives grønt lys til en crossbane, når alle støj-undersøgelser samt VVM-undersøgelser, nabohøringer med mere er blevet godkendt. Sker det ikke bliver der ikke noget køb, siger Torsten Nielsen, der håber, at det denne gang lykkes for crossbanen at få sin bane og et sted at være.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro

Van(d)vittig situation: Tangeværket åbnede for nødslusen

Sport For abonnenter

Vild udvikling på halvandet år: Nu venter OL og attentat på legendarisk dansk rekord

Annonce