Annonce
Viborg

Kommunen reagerer på blød og smeltende asfalt: Strøer sand ud over parkeringspladsen

Viborg Kommune har nu strøet sand ud over udvalgte steder på Preislers Plads, så de parkerede bilers dæk ikke klistrer fast til asfalten. Arkivfoto: Morten Dueholm
Flere bilister har i den seneste tid oplevet, at bilens dæk er klistret fast til den bløde og varme asfalt på Preislers Plads. Nu har kommunen reageret og strøet sand ud over pladsen. Efter planen skal den igennem en omfattende renovering til foråret.
Annonce

Viborg: Familien fra Klejtrup, som i begyndelsen af juni oplevede, at asfalten på Preislers Plads smeltede under deres bil, er ikke alene om at have haft sådan en oplevelse.

Det bekræfter vejingeniør Jens Møller Vestergård fra Trafik og Veje i Viborg Kommune. Og derfor reagerer kommunen nu på sagen.

Der er i denne uge blevet lagt sand ud på midtby-parkeringspladsen. Sandet skal forhindre bilernes dæk i at klistre fast til asfalten, så ingen igen får samme trælse oplevelse, der kostede Klejtrup-familien en værkstedsregning på omkring 10.000 kroner.

Preislers Plads er en gammel konstruktion, og membranen, der ligger mellem asfalten og betonkonstruktionen, er efterhånden ved at have overskredet sidste salgsdato.

- Membranen har en vis levetid, som nu er ved at være udløbet, og det er helt naturligt, at det sker ved betonkonstruktioner, siger han.

Annonce

Nu er den sikker

Membranen sikrer, at der ikke kommer vand ned til selve betonkonstruktionen, og årsagen til, at der på det seneste har været problemer med blød asfalt, er, at kommunen sidste efterår lavede nogle mindre reparationer, som skulle holde vandet ude.

- Og der er åbenbart noget af den fugemasse, som vi har brugt, som ikke arbejder så godt sammen med den gamle fuge, og det gør, at massen bliver blød og flydende, når solen varmer den op, og den har så klistret sig fast på nogle dæk, siger Jens Møller Vestergård.

Det sand, der nu er spredt ud, skal modvirke, at netop dette sker fremover.

Kommunens folk vil jævnligt holde øje med asfalten på Preislers Plads, og når der bliver behov for det, vil de strø yderligere sand ud over den.

I foråret næste år vil Viborg Kommune efter planen foretage en gennemgribende renovering af Preislers Plads. Her vil hele midtbypladsen få ny belægning - hvis byrådet giver grønt lys.

Jens Møller Vestergård understreger, at renoveringen først vil ske, når midtbyens anden store parkeringsområde, Fischers Plads, står helt klar. Det skal den efter planen gøre ved udgangen af oktober.

Indtil da kan bilister være helt sikre, når de stiller bilen på Preislers Plads, lover vejingeniøren.


Der er åbenbart noget af den fugemasse, som vi har brugt, som ikke arbejder så godt sammen med den gamle fuge, og det gør, at massen bliver blød og flydende, når solen varmer den op, og den har så klistret sig fast på nogle dæk.

Jens Møller Vestergård, vejingeniør, Viborg Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro

Ung tømrer med stor succes

Viborg

Snart kommer turen til Preislers Plads

coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Annonce