Annonce
Rundt om Viborg

Kommunen: Varmepumpe-projekt fordrer ikke en miljøundersøgelse

Viborg Kommune har afgjort, at der ikke skal en miljøundersøgelse til for, at Løgstrup Varmeværk kan få sat gang i sit nye varmepumpeanlæg på Kølsenvej. Arkivfoto: Morten Pedersen
Annonce

Løgstrup: Viborg Kommune har besluttet, at Løgstrup Varmeværks varmepumpe-projekt ikke kræver en miljøvurdering for at blive gennemført. Dermed kan varmeværket snart komme i gang med blandt andet at få bygget en ny teknikbygning på 250 kvadratmeter samt en kølegård til anlæggets luftkølere på adressen Kølsenvej 37. Der er dog mulighed for at klage over kommunens afgørelse indtil den 5.februar.

Når varmepumpeanlægget ikke fordrer en særlig miljøgodkendelse, skyldes det blandt andet, at et nødvendigt kølemiddel vil kunne anvendes i et lukket system, samt at kommunen ikke mener, at støjen fra anlægget vil genere omgivelserne.

Som tidligere omtalt i folkebladet vil det 2,6 megawatt store og eldrevne varmepumpeanlæg koste cirka 27 millioner kroner at etablere, men med en forventet produktion på 10.500 megawattimer om året, bliver det efter alle beregninger en gevinst både for miljøet og for løgstrup-forbrugernes økonomi.

Løgstrup Varmeværk har i forvejen et solvarmeanlæg, som leverer cirka en femtedel af byens fællesvarme. Med tilkomsten af varmepumpen vil varmeværket for en stor del køre på "grøn" energi, men der vil dog fortsat være brug for at supplere med naturgas.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
USA

Følg præsident-skiftet i USA: Trump har efterladt afskedsbrev til Biden

Annonce