Annonce
Viborg

Kommunens julegave: 74 ekstra p-pladser de næste 10 måneder

Preislers Plads - her fotograferet i 2013 - får 14 ekstra offentligt tilgængelige pladser. Arkivfoto: Morten Dueholm
To centrale steder i Viborg har kommunen fået papir på 74 ekstra parkeringspladser frem til oktober 2020. Derudover er 22 pladser rykket fra Garnisonspladsen til Gothersgade.
Annonce

Viborg: Mange borgere i Viborg Kommune efterlyser flere parkeringspladser omkring Viborgs handelscentrum i midtbyen. Og det får de så nu.

I hvert fald stiller kommunen i alt 74 ekstra parkeringspladser til rådighed - mens 22 er "flyttet" fra Garnisonspladsen til Gothersgade.

Af de 74 lejede parkeringspladser er de 60 beliggende på taget af det tidligere Street Food på Ll. Sct. Peder Stræde 16.

- De 60 pladser er tilgængelige for handlende i byen frem til november, fortæller Britt Bak Odgaard fra Teknik og Miljø i Viborg Kommune.

De 60 pladser - som ligger lige over for Fischers Plads - bliver i øvrigt tre-timers parkeringspladser, hvor Fischers Plads er to-timers parkeringspladser.

De øvrige 14 lejede parkeringspladser er på Preislers Plads, som også er tilgængelige til november 2020. De vil have tidsbegrænsning på tre timer som resten af Preislers Plads.

De to områder med de 74 lejede parkeringspladser er markeret med grøn. De 22 midlertidige pladser er markeret med blå - gågaden er tegnet op med gul. Foto fra Google
Annonce

Flyttede pladser

Hvis man har behov for længere tid i gågaden, har kommunen lavet en midlertidig aftale om 22 parkeringspladser uden tidsbegrænsning ved Gothersgade 43.

Det sker i kølvandet på en renovering af ejendomme ved Garnisonspladsen, hvor bygningsarbejdet har kostet kommunale parkeringspladser - dermed mistes der ingen kommunale pladser, men de flyttes midlertidigt, forklarer Britt Bak Odgaard.

Hvor de førnævnte 74 pladser er placeret lige op og ned ad gågaden, er der i underkanten af 500 meter til gågaden fra parkeringspladserne i Gothersgade.

Mens der er kommet nye pladser til i kommunens kort over tilgængelige parkeringspladser, så er der også rettet til. I en opdateret udgave skriver kommunen nu, at der er over 3100 gratis parkeringspladser på mindst to timer i midtbyen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Varmestue-leder ser ingen let løsning på Trappetorvs-ballade: Man kan højst flytte problemet et andet sted hen

Viborg HK For abonnenter

2020 har været det værste år nogensinde - men forlængelse giver skadet stregspiller grønt fremtidshåb

Annonce