Annonce
Viborg

Kommunens teknikdirektør: - Forholdene ser lidt underlige ud

Bach Gruppen er stadig i gang med byggeriet af parkeringskælderen under disse bygninger på Vilhelm Ehlerts Allé i Viborg Baneby.
Indtil det modsatte skulle blive bevist, tror Viborg Kommune på, at parkeringskælderen under et nybyggeri i banebyen er i orden. Bach Gruppen skal levere sin redegørelse til kommunen midt i næste uge.

Viborg: Viborg Kommune har bedt Bach Gruppen om en redegørelse for, at alt er, som det skal være, i parkeringskælderen under nybyggeriet på Vilhelm Ehlerts Allé i banebyen.

Det bekræfter kommunens direktør for teknik og miljø, Hans Jørn Laursen, nu over for folkebladet.

Han oplyser, at kommunen i tirsdags modtog en henvendelse fra et medie, og at der i henvendelsen lå en række billeder, som var taget i parkeringskælderen.

Annonce

Samtidig blev kommunen også tirsdag kontaktet af en professor fra Aalborg Universitet, som havde nogle bemærkninger til billederne.

- Når vi får sådan en henvendelse, reagerer vi selvfølgelig med det samme, siger Hans Jørn Laursen.

Billederne viser, at der på flere af de bærende søjler er tydelige afskalninger og revner, og at der i kælderens loft er store, lange og dybe revner - og det på trods af at kælderen endnu ikke er færdigbygget.

Bedt om redegørelse

Allerede onsdag tog kommunens folk en tur ned i p-kælderen for at kigge på sagerne, og på baggrund af det, de så, bad kommunen torsdag Bach Gruppen om en redegørelse.

- Vi har sendt en anmodning til Bach Gruppen om at få en redegørelse og en erklæring fra dem på, hvad det er for noget. Vi beder dem om at fremsende et svar på, hvad situationen er, og om at redegøre for og give en erklæring om, at det er, som det skal være, siger Hans Jørn Laursen.

Direktøren forventer, at Bach Gruppen leverer redegørelsen allerede i midten af den kommende uge.

- Jeg kan ikke sige, hvad jeg forventer af den. Vi skal selvfølgelig have be- eller afkræftet de ting, som vi har konstateret på byggeriet, siger han.

- På baggrund af de meldinger, vi får tilbage fra Bach Gruppen, vil vi så vurdere, hvad vi skal gøre, hvis vi skal gøre noget.

Selv om parkeringskælderen endnu ikke er bygget færdig, er de første beboere allerede flyttet ind. Kommunen har ifølge teknikdirektøren givet ibrugtagningstilladelse til to delelementer af byggeriet.

Bach Gruppen har tidligere oplyst, at kælderen under Vilhelm Ehlerts Allé efter planen skal stå helt færdig i maj 2021.

Annonce

Bygherres ansvar

Kan du svare på, hvorvidt kommunen fortsat kan have tillid til Bach Gruppen på baggrund af dette?

- Nej, det kan jeg slet ikke svare på endnu. Indtil videre tror vi på, at det, der bliver lavet, er i orden, og nu skal vi så have dokumentation for det. Lige nu ved vi ikke andet, end at vi har set billederne og konstateret, at forholdene ser lidt underlige ud. Men det kan være, at der er en god forklaring på det, siger Hans Jørn Laursen.

Direktøren understreger, at hans forvaltning blot har givet byggetilladelse - og ikke ibrugtagningstilladelse - til hele kælderen og byggeriet.

- Hvis det skulle vise sig, at der er noget galt med kælderen, kan vi jo ikke godkende det, og så får de ikke en ibrugtagningstilladelse til den, siger han.

- Det er vigtigt at understrege her, at det er bygherren, der har ansvaret for, at det er i orden og i overensstemmelse med den byggetilladelse, der er givet.

Bach Gruppen har tidligere oplyst til Ekstra Bladet, at billederne fra kælderen ikke kan bruges som dokumentation for byggeriets generelle kvalitet, og at virksomheden kan stå fuldt og helt inde for byggeriets kvalitet, når det står færdigt.


Lige nu ved vi ikke andet, end at vi har set billederne og konstateret, at forholdene ser lidt underlige ud. Men det kan være, at der er en god forklaring på det

Hans Jørn Laursen, direktør, Teknik og Miljø, Viborg Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce