Annonce
Rundt om Viborg

Koncertfortælling i kirken om Carl Nielsen

Karsten Holm med orkester fortolker søndag den 24. november Carl Nielsen ved en koncertfortælling i Karup Kirke. Pressefoto
Sangeren og musikeren Karsten Holm med orkester byder i Karup Kirke på musik og fortællinger knyttet til den berømte danske komponist Carl Nielsen.

Karup: "Carl i kirken", kalder Karsten Holm sit nye, musikalske foredrag, som han søndag den 24. november fra klokken 19.30 sammen med en medbragt musiker-trio optræder med i Karup Kirke.

I en pressemeddelelse kalder Karsten Holm det selv "en poetisk koncertfortælling med afsæt i Carl Nielsens sange og salmer, og med nedslag i komponistens selvbiografi "Min Fynske barndom". Med "Carl i kirken" leverer Holm med trio en række af Carl Nielsens smukke sange og sætter dem ind i en ramme ledsaget af Nielsens egne ord og barndomserindringer samt fortællinger om opvæksten ved Nørre Lyndelse på Midtfyn.

Musikalsk nyfortolker "Carl i kirken" komponistens sange. Indimellem tæt på originalen, men mest i nye og originale arrangementer, tilsat stænk af jazz, folk og pop.

Annonce

Højskolesangbogen

59-årige Karsten Holm fortæller, at han kommer fra et hjem, hvor Højskolesangbogen bliver flittigt brugt ved enhver lejlighed. Og at sangene, der blev sunget ofte var til melodier, som nationalkomponisten nummer et, Carl Nielsen, har skrevet musikken til. "Højskolesangbogen og i særdeleshed Carl Nielsen er en del af mit musikalske DNA. Derfor har det i arbejdet med koncertfortællingen været særdeles spændende at fordybe sig i komponistens liv og baggrund," siger Karsten Holm.

Konservatorieuddannede Karsten Holm, der bor i Stjær ved Galten, har i gennem en årrække optrådt med en række lignende koncertfortællinger. "Carl i kirken" ligger således i forlængelse af "Elvis i kirken", "Cash i kirken" og "Cohen i kirken".

Den musikalske trio, der følges med Karsten Holm til "Carl i kirken", er Thomas Reil, piano, Anders Nyløkke, kontrabas, og Mads Bo Erhardsen, saxofon med mere.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce