Annonce
Rundt om Viborg

Konference: Bosætning i Viborg Kommunes landområder i fokus

Formanden for Landdistrikternes Fællesråd Steffen Damsgaard ses her sammen med Mette Nielsen, der er formand for byrådets landdistriktsudvalg. På konferencen vil Steffen Damsgaard tale om muligheder og barrierer for bosætning i landdistrikterne. Foto: Viborg Kommune
Hvordan får man øget bosætning og tilflytning i Viborg Kommunes landdistrikter? Det sætter man i fokus på årets landdistriktskonference, der holdes i Tange.
Annonce

Viborgegnen: Det skal blandt andet handle om udvikling af Viborg Kommunes landdistrikter, og hvordan man stimulerer bosætningen og tilflytningen til landområderne, når landdistriktsudvalget og Viborg Landsbysammenslutning - også kaldet Vibland - holder landdistriktskonference på Energimuseet i Tange tirsdag den 3. marts fra klokken 17 til 21.

"Bosætning - nye naboer, nye muligheder", lyder overskriften for debatten på konferencen. Byrådets landdistriktsudvalg har holdt mange møder med borgerne i kommunens lokalområder, og her har bosætning og markedsføring af landsbyerne været et tilbagevendende emne.

Talere på konferencen bliver Steffen Damsgaard, der er formand for Landdistrikternes Fællesråd, sociolog og fremtidsforsker Birthe Linddal, Susanne Bang Nielsen fra Idom-Råsted Borgerforening, formand for Vibland Lone Kastberg og medlemmerne af landdistriktsudvalget. De vil alle bidrage til debatten om, hvordan man skaber levedygtige landsbyer.

Annonce

Ny ildsjæle-pris uddeles

Mette Nielsen, der er formand for landdistriktsudvalget, fremhæver, at Viborg Kommune har besluttet, at alle lokalområder med over 200 indbyggere skal styrkes.

- Et af midlerne kan være aktive bosætnings-strategier for vores mindre byer. Konferencen skal derfor bidrage med nye vinkler på emnet og give ny energi til borgernes arbejde med at tiltrække tilflyttere og styrke de mindre byer i landdistrikterne, siger hun i en pressemeddelelse. Lone Kastberg fra Vibland tilføjer, at konferencen giver folk fra landsbyerne mulighed for at netværke og inspirere hinanden til at styrke og nytænke bosætningen.

På konferencen vil landdistriktsudvalget og Vibland for første gang uddele årets pris til landdistrikternes ildsjæle. Prisen skal gå til en eller flere personer, som gør en særlig indsats for deres lokalsamfund. På mødet vil landdistriktsudvalget desuden introducere sin nye mødeform med åbne temamøder i landdistrikterne. Det første af disse møder holdes i Sdr. Rind Forsamlingshus den 25. februar.

Landdistriktskonferencen er åben for alle interesserede. Man tilmelder sig på hjemmesiden viborger.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Viborg FF's vej til sydafrikansk landsholdsspiller og mange nye fans

Sport

Officielt: Viborg FF må suspendere billetter og lukker kun 500 tilskuere ind til Skive-kamp

Annonce