Annonce
Rundt om Viborg

Konference for landdistrikterne udsættes til maj

Landdistriktskonferencen holdes i maj, og til den tid forhåbentlig med mulighed for fysisk fremmøde. Arkivfoto:  Annelene Petersen
Viborg Byråds landdistriktsudvalg havde planlagt årets landdistriktskonference til marts, men den udsættes nu til maj, selv om det er muligt at holde konferencen virtuelt.

Viborgegnen: Årets landdistriktskonference i Viborg Kommune skal ikke holdes i marts, men udsættes nu til maj på grund af covid-19-restriktionerne. Viborg Kommune havde lagt en plan for, at konferencen eventuelt kan holdes virtuelt og dermed overholde reglerne ved et forsamlingsforbud på maksimalt 10 personer, men efter at forsamlingsgrænsen er nedsat til fem personer, har man valgt at udskyde konferencen.

- Vi håber på, at der er andre og lysere tider til maj. Hvis der til den tid er mulighed for fysisk fremmøde, så er det ønske-scenarie nummer et, men ellers satser vi på et virtuelt arrangement, siger Mette Nielsen (S), der er formand for landdistriktsudvalget.

Det er planen, at konferencen skal have fokus på erfaringsudveksling blandt de såkaldte ildsjæle i Viborg Kommune - det vil sige borgere, der gør en stor indsats til gavn for deres lokalområde - og mellem ildsjæle og politikere. Ved et forsamlingsforbud på 10 personer kunne man holde konferencen opdelt i mindre grupper i forsamlingshuse. De skulle så deltage i den fælles del af konferencen gennem kommunikations-platformen Teams, men med en forsamlingsgrænse på fem personer bliver det altså for vanskeligt.

Annonce

Nu håber man så på en fysisk konference til maj - eller alternativt, at forsamlingsgrænsen til den tid er hævet til 10 personer eller mere, og at man kan gennemføre den virtuelle konference.

Verdenskortet i Klejtrup var, da man planlagde konferencen til den 2. marts, udpeget til at lægge lokaler til konferencen.


Vi håber på, at der er andre og lysere tider til maj. Hvis der til den tid er mulighed for fysisk fremmøde, så er det ønske-scenarie nummer et.

Mette Nielsen (S), formand for landdistriktsudvalget.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce