Annonce
Viborg

Kongeligt besøg: Kronprinsessen indvier officielt det nye akutcenter

Kronprinsesse Mary besøgte i juni TrygFondens Familiehus Hammel Neurocenter. Her hilser hun på hospitalsdirektør Thomas Balle Kristensen, Hospitalsenhed Midt. Foto: Agata Lenczewska Madsen, Hospitalsenhed Midt.
Det nye akutcenter, der allerede er taget i brug på Regionshospitalet Viborg, bliver mandag den 9. december officielt indviet af kronprinsesse Mary.
Annonce

Viborg: Selv om det allerede er taget godt i brug, det nye akutcenter ved Regionshospitalet Viborg, er det endnu ikke officielt indviet. Men det bliver det mandag den 9. december, og det er kronprinsesse Mary, der kommer og klipper snoren.

Regionsrådsformand Anders Kühnau (S) glæder sig til indvielsen og til at vise akutcentret frem for kronprinsessen.

- Det er et fantastisk byggeri, som jeg er sikker på, at ikke mindst patienterne glæder sig til nu kommer i brug. Når jeg ser resultatet, så synes jeg bestemt, det har været ventetiden værd, siger han i en pressemeddelelse.

Det nye akutcenter er 25.500 kvadratmeter stort og rummer blandt andet ny akutafdeling med skadestue, lægevagt og traumestuer. Foto: Agata Lenczewska-Madsen, Hospitalsenhed Midt
Annonce

Rundvisning

Kronprinsesse Mary får da også en rundvisning i de nye rammer og kommer blandt andet til at overvære en øvelse, hvor en figurant spiller en patient, der har været ude for en ulykke. Patienten ankommer til behandling i akutcentret, hvor et traumeteam tager imod og begynder behandlingen, mens kronprinsessen ser på. - Vi er stolte af at få lov at vise vores flotte nye akutcenter frem for kronprinsessen. Det, hun får at se, er et eksempel på fremtidens akuthospital, som hjælper os til at give vores patienter den bedst mulige behandling, siger hospitalsdirektør Thomas Balle Kristensen. Indflytningen begyndte i maj, og senest er altså akutafdelingen rykket ind i det nye byggeri, der er resultatet af mange års forberedelser, planlægning og træning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se Danmark: Bjergtagende solopgang

Annonce