Annonce
Sport

Konkurrenterne køber stort ind - Viborg HK vil tage en anden vej i intensiveret våbenkapløb

Sammenhold og holdånd skal tage kampen op mod de store økonomiske muskler, som Team Esbjerg og Odense byder ind med. Arkivfoto. Johnny Pedersen
Team Esbjerg og Odense opruster på spillerfronten. Viborg HK kan ikke økonomisk matche sine to største konkurrenter i topstriden, men vil følge rivalerne til dørs på sin egen måde.
Annonce

Håndbold: Spenderbukserne er i den grad fundet frem hos både Team Esbjerg og Odense Håndbold.

Den fynske storklub har i de seneste sæsoner ikke været bange for at hente store stjerner til. Senest hentede odenseanerne ligaprofilen Mia Rej i København Håndbold og har frem mod næste sæson allerede skrevet kontrakt med blandt andre Nykøbings hollandske stjerneskud Dione Housheer.

Hos Team Esbjerg følger man meget godt trop. Den spanske stjerne Nerea Pena er blevet hentet til i løbet af denne sæson, og frem mod næste sæson har det forsvarende mesterhold netop skrevet kontrakt med det norske stortalent og nykåret EM-guldvinder Henny Reistad, som anses for at være et af verdenshåndboldens mest lovende talenter - samt den tyske landsholdsmålmand Dinah Eckerle.

Dermed tyder intet på, at ligaens to storklubber slækker på noget som helst i bestræbelserne på at sætte sig på de absolutte topplaceringer i den danske liga for kvinder.

Det er også disse pladser, som Viborg HK gerne vil bejle til i både denne sæson og de kommende år, men VHK kommer ikke til gå med i det aktuelle våbenkapløb.

- Vi kommer ikke til at gå med i det kapløb. Vi bliver nødt til at gøre det på vores egen måde, siger Viborg HK's direktør Jørgen Hansen.

- Vi har ikke de penge, som Odense og Team Esbjerg har, så vi vil gå en anden vej. For nogle år siden lavede vi en strategi, som gik på, at det ikke kun var økonomi, som skulle bære os frem. Det er derimod de unge talenter, hvor vi vil finde nogle, som vi virkelig tror på - og så udvikle dem, siger Jørgen Hansen, der nævner Kristina Jørgensen, Anna Kristensen, Ida-Marie Dahl og Laura Damgaard som eksempler på den strategi, som VHK har tænkt sig at følge i bestræbelserne på at holde trit i toppen.


Vi kommer ikke til at gå med i det kapløb. Vi bliver nødt til at gøre det på vores egen måde

Jørgen Hansen, Viborg HK


- De er alle blevet landsholdsspillere her hos os, og vi tror på, at det er en vej, som kan bære os langt. Og det er den vej, som vi er nødt til at gå, da vi ikke bare kan bruge penge, som man kunne i gamle dage her i Viborg, siger han.

- Dermed ikke sagt, at det ikke kan tænkes, at vi også spotter et par udenlandske spillere ind i mellem. Det er ikke utænkeligt, men det bliver slet ikke på samme niveau, som i Odense og Esbjerg, siger VHK-direktøren.

Annonce

Miljø og holdånd

I denne sæson har VHK slået Team Esbjerg og tabt til Odense. Og de tre klubber ligger i en tæt kamp helt i toppen af tabellen.

Og Jørgen Hansen ser det som et bevis på, at strategien holder.

- Det kan bære. Vi ligger stadig i top tre. Så jeg synes, at vi er nået langt for det budget og med den strategi, som vi har lagt.

- Det har jo hidtil ikke entydigt vist sig at være en succes at indkøbe hele eller halve hold. Så vi vil gerne bygge på et godt træningsmiljø, kontinuitet og et godt sammenhold i truppen, som er meget værd både på og udenfor banen, siger Jørgen Hansen, der understreger, at VHK har som ambition at hente guld og komme med i Champions League.

- Det er den ambition vi har, og vi tror på, at det kan lade sig gøre. Men vi er nødt til at gøre det på en anden måde end de andre klubber, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Mand dømt for groft hjemmerøveri i Skals: Vækkede 88-årig, slog hende og sprøjtede hårlak i ansigtet på hende

Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

Alarm 112 For abonnenter

Bordelrøveren havde flere skumle planer i tankerne: Ville begå hjemmerøveri mod ældre rigmænd i Overlund

Viborg FF

Lyt med: Nyt podcastformat - VFF-update - om ansættelsen af Lars Friis og VFF's transfervindue

Annonce