Annonce
Viborg HK

Konkurrenterne smider point og VHK kravler opad: Vi holder øje med de andre

Jakob Vestergaard og hans trup holder øje med, hvordan de andre tophold klarer sig. Arkivfoto: Morten Dueholm
Alle Viborg HK's nærmeste konkurrenter har smidt point i løbet af de første fire spillerunder i 2020. De grønblusede har vundet rub og stub, og derfor er de nu at finde på ligaens tredjeplads. Og i VHK-lejren holder man et vågent øje med konkurrenternes ups'ere.

Viborg: Viborg HK's ligakvinder kunne ikke have ønsket sig en bedre start på 2020. Skanderborg, Odense, Nykøbing og Holstebro er blevet nedlagt, og samtidig har alle de nærmeste konkurrenter sat point til i tabellen.

Silkeborg-Voel tabte overraskende hjemme til Horsens, Herning-Ikast satte point til mod Ajax, København måtte strække gevær hjemme mod Aarhus, og Odense har tabt hjemme til både Ajax og VHK.

Det har sendt de grønblusede en tur op på tredjepladsen - blot ét point fra København på andenpladsen. Helt i top er Team Esbjerg stukket af, men der er altså hård kamp om de øvrige topplaceringer.

- Det er dejligt, at vi nu kan tillade os at kigge opad i stedet for nedad. Det er langt mere behageligt at ligge nummer tre i forhold til den syvende-ottendeplads, som vi lå på sidste år. Vi har fået flyttet spillet op på et højere niveau, og det er meget tilfredsstillende at se, hvordan vi har håndteret kampene efter årsskiftet, fortæller VHK-træner Jakob Vestergaard, som bakkes op af holdets anfører, Carin Strømberg.

- Det er vildt motiverende, at vi ligger deroppe. Hver kamp er super vigtig, og det er vigtigt for os fortsat at holde et højt niveau. Vi har set, at der er mange kampe med mærkelige resultater, og det gør jo, at vi kan tage point fra nogle af konkurrenterne, siger den svenske VM-spiller.

Annonce

Holder øje med de andre

At de øvrige tophold har smidt point, er ikke gået ubemærket hen hos Carin Strømberg og kompagni, som holder et vågent øje med, hvad der rør sig ligaen.

- Selvfølgelig holder vi øje. Vi har jo styr på tabellen, men egentlig handler det mest om, at vi skal vinde vores egne kampe. Og det har vi gjort godt i det nye år, slår hun fast.

Jakob Vestergaard benægter heller ikke, at han holder skarpt øje med konkurrenterne, men egne præstationer er trods alt den vigtigste dagsorden.

- Vi følger altid de andre kampe, og vi ser, hvordan tingene udvikler sig. Derfor har vi også noteret os, at vi skal møde et formstærkt hold (Aarhus red.) på lørdag. Men vi kigger mest på, hvordan vi selv ligger. Når stillingen gøres op efter grundspillet, er det lige meget, hvem der har taget point fra hvem. Det hele afhænger af, hvor mange point vi selv har, siger Jakob Vestergaard.

- Men topholdene skal være der 110 procent. Er man ikke det, så taber man altså til Horsens, Ajax, og hvem det end måtte være, slår han fast.

VHK er aktuelt ét point foran både Herning-Ikast og Odense, mens det lokale hold har skabt sig et hul på fire point ned til Silkeborg-Voel og Aarhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro

Van(d)vittig situation: Tangeværket åbnede for nødslusen

Sport For abonnenter

Vild udvikling på halvandet år: Nu venter OL og attentat på legendarisk dansk rekord

Annonce