Annonce
Viborg

Konkurskarantæne til tidligere Street Food-forpagtere

Esben Svenning (på billedet) og Mathias Skødt Pagels har fået konkurskarantæne efter deres forpagter-engagement i tre tidligere boder i Viborg Street Food. Arkivfoto

Esben Svenning er sammen med Mathias Skøde Pagels idømt tre års konkurskarantæne for lemfældig omgang med regnskaber og betaling i forbindelse med deres boder i Viborg Street Food.

Annonce

Viborg: Der var ikke styr på løn eller skat, da Esben Svenning og Mathias Skøde Pagels stod i spidsen for Den Heldige Kartoffel, Little Italy og Farmors Køkken (senere Granny's Kitchen) i Viborg Street Food. Det har Retten i Viborg slået fast.

Virksomheden bag, Grand-K IVS, blev 14. marts 2018 begæret konkurs af det Faglige Hus på vegne af de ansatte. Og nu er der kommet overblik over gældsposterne i det konkursramte firma - ligesom der er uddelt konkurskarantæne på tre år til både Esben Svenning og Mathias Skøde Pagels.

Der er anmeldt krav i konkursboet for 164.000 kroner, men som det forlyder af dommen, er der ingen penge tilbage at hente til kreditorer.

Samtidig er der en gæld til skattevæsenet på 26.000 kroner. Et beløb, der reelt set kan være langt større, da der ikke er indberettet og afregnet skat og moms. Det har virksomheden blandt andet undgået ved, at mange af betalingerne for maden er forgået via mobilepay direkte til Esben Svennings private konto. Ifølge Mathias Skøde Pagels er dette beløb formentlig omkring 45.000 kroner. I en retsdokument fra Retten i Viborg fremgår det, at Esben Svenning selv anslår, at omkring 30.000 kroner kroner er kommet ind på den private konto - og af dem fremlægger Esben Svenning, at han af egen konto har betalt lønninger for 40.000 kroner til de ansatte i boderne.

Konkurskarantæne

Hvad er en konkurskarantæne?Konkurskarantæne betyder, at en person i en periode får et forbud mod at deltage i ledelsen af en virksomhed, hvori den pågældende ikke hæfter personligt og ubegrænset for virksomhedens forpligtelse (aktieselskaber, anpartsselskaber m.v.).

En person kan pålægges konkurskarantæne, hvis han på grund af groft uforsvarlig forretningsførelse vurderes uegnet til at deltage i ledelsen af en erhvervsvirksomhed.

Overtrædelse af konkurskarantæne

Hvis en person overtræder en konkurskarantæne, kan skifteretten efter omstændighederne pålægge personen en ny karantæne. I den forbindelse kan karantænen udvides til et forbud mod deltagelse i enhver form for erhvervsvirksomhed, herunder den pågældendes egen personligt drevne virksomhed.

En overtrædelse af karantænen kan også medføre, at personen hæfter personligt for selskabets forpligtelser, hvis det går konkurs.

Endvidere kan en overtrædelse af en konkurskarantæne straffes med bøde eller fængsel indtil 6 måneder efter straffelovens § 131.

Kilde: Danmarks Domstole

Annonce

Blev væk fra møder

Folkebladet talte inden konkursen med såvel Esben Svenning og Mathias Skøde Pagels, hvor det blev fremlagt, at Mathias Skøde Pagels formelt skulle være leder og drive de tre boder.

Der forelægger bare ikke nogen lejeaftale parterne imellem, og blandt andet derfor hæfter de begge lige meget for det rod, der var i forretningens papirer.

Mathias Skøde Pagels er gentagne gange blevet opfordret til at udlevere regnskabsmateriale og bogføringsbilag til kurator. Dette er ikke blevet gjort. Og Esben Svenning er syv gange kaldt til møde af kurator, uden at Svenning er mødt op.

Ud over konkurskarantænen skal Esben Svenning og Mathias Skøde Pagels hver især betale 6250 kroner i sagsomkostninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Annonce