Annonce
Viborg

Konservative har fået blod på tanden: Endnu et byrådsmedlem vil i regionsrådet

Simon Højer fra Stoholm forsøger at opnå valg til regionsrådet. Arkivfoto: Morten Dueholm
Konservative har valgt en viborgenser som partiets spidskandidat til regionsrådsvalget. Nu stiller en af hendes lokale partifæller også op.

Viborg: Konservative i Viborg er nu klar med endnu en kandidat til regionsrådet, efter at Stine Damborg Hust i lørdags blev præsenteret som partiets spidskandidat i hele Region Midtjylland

Det er Simon Højer, 34 år, der nu også melder sit kandidatur.

Simon Højer, der bor i Stoholm, har siden 2018 været medlem af Viborg Byråd for De Konservative, og han er nu også klar til at kaste sig over arbejdet i regionen, oplyser han i en pressemeddelelse.

Annonce

At han stiller op til regionsrådet, betyder dog ikke et farvel til byrådspolitik, for han går nemlig efter at blive valgt ind i både byrådet og regionsrådet, når der er valg den 16. november.

Med en plads begge steder håber han at kunne bidrage til en endnu højere grad af samarbejde, især inden for nogle af de områder, som ligger ham særligt på sinde: Handicap og børn og unge med udfordring eller psykiske lidelser, lyder det.

At de nu er ikke bare ét, men to lokale konservative byrådsmedlemmer, der stiller op til regionsrådet, ser Simon Højer også som en klar fordel for Viborg og som et klart signal om, at regionen er noget, man fra konservativ side går seriøst efter og tror på.

I dag har konservative kun et enkelt mandat i regionsrådet, men med den nuværende fremgang for partiet tror og håber Simon Højer på, at det tal udvides:

- Stine Damborg er en stærk spidskandidat for vores parti, og med den fremgang og opbakning, konservative oplever både lokalt og nationalt, tror jeg også på, at det kommer til at smitte af på det kommende regionsvalg, og der bliver plads til os begge to og gerne flere. Så da jeg blev spurgt, om jeg sammen med Stine ville stille op for Viborg, var jeg ikke i tvivl, fortæller han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Friis og Grønning om potentielt snarlig oprykning: - Vi vil stadig vinde vores egne kampe

Sport

Det stinker af superligafodbold - Viborg FF tilbage på sejrskurs mod Helsingør

Annonce