Annonce
Viborg

Konservative kom med om bord: 30 står bag konstituering

Per Møller Jensen (S) t.h. sammen med tidligere borgmester Johannes Stensgaard (i midten) til valgcafé på Viborg Rådhus ved kommunalvalget. Foto: Morten Dueholm

30 medlemmer af det nye byråd står bag konstitueringen. Kun Enhedslisten er ikke med.

Viborg: Onsdag klokken 14.35 blev 30 ud af de 31 nye medlemmer af det nye byråd enige om konstitueringen.

Det betyder, at Ulrik Wilbek som ventet sætter sig i borgmesterstolen.

Partiernes ledere har forhandlet det politiske indhold og fordelingen af de politiske poster i byrådet siden onsdag formiddag. Som omtalt blev Socialdemokraterne, Venstre og Dansk Folkeparti natten til onsdag enige om en konstituering med Ulrik Wilbek som borgmester.

Flertallet var dermed sikret, men de to store partier har igennem hele valgkampen lagt vægt på, at konstitueringen skulle være så bred som overhovedet muligt, men det så på valgnatten svært ud, idet både Det Konservative Folkeparti, SF og Enhedslisten ikke umiddelbart kunne tilslutte sig den aftale, som flertallet havde indgået.

- Det er meget glædeligt, at vi nu er færdige med forhandlingerne, og at det er faldet således på plads, at 30 af byrådets 31 medlemmer kan tilslutte sig aftalen, siger Per Møller Jensen (S), der bliver det nye byråds 1. viceborgmester.

- Det lover godt for samarbejdet i det nye byråd, føjer den socialdemokratiske leder til.

Han oplyser, at alle partier kan se sig selv i aftalen - det gælder både det politiske indhold, og det gælder også fordelingen af udvalgsposter.

På et pressemøde torsdag formiddag klokken 10 vil aftalen blive lagt frem, og det samme vil de forskellige vigtige politiske poster.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Tyve på besøg hos vestby-virksomhed

Annonce