Annonce
Kultur

Efter dages tavshed: Konservative vil have ny æstetisk bro

Står det til de konservative i Viborg Byråd, skal Kjællinghølbroen ikke blot udskiftes hurtigst muligt, men der skal også vælges en bro der passer æstetisk ind i den omkringliggende natur. Efter de seneste ugers regnvejr er området i øjeblikket meget oversvømmet. Foto: Christine Krüger Hansen
Konservative ønsker den bedste løsning for Kjællinghølbroen - ikke den billigste.

Bjerringbro: Efter nogle dages tavshed melder de konservative med udvalgsformand for Teknik og miljø, Stine Damborg i spidsen, sig endelig på banen i sagen om Kjællinghølbroen ved Bjerringbro.

Den konservative gruppe har mandag drøftet Kjællinghølbroen på et gruppemøde og siger nu til avisen, at de ikke mener, at borgerne i Bjerringbro skal vente på en ny bro til efter voldgiftssagen.

Formanden for Klima- og miljøudvalget, Stine Damborg, skal sammen med Klima- og miljøudvalget behandle sagen på torsdagens udvalgsmøde. Her vil hun lægge op til, at der ikke alene skal opføres en ny bro, men at det skal være den helt rigtige, der både sikrer en lang levetid samt passer rent æstetisk i området.

- Æstetikken har hele vejen igennem været en vigtig faktor. At man så har fået en ringe rådgivning, der i dag stiller os i denne her ærgerlig situation, må vi alle lære af. Men jeg mener, at det æstetiske fortsat skal være centralt ved en fremtidig bro - også selv om det koster ekstra, siger Stine Damborg (K).

Dette bakkes op af byrådskollegaen Jakob Ekberg, der selv bor i Bjerringbro:

- Kjællinghølbroen har stor betydning for borgerne i Bjerringbro. Jeg mener, at byrådet skal være villig til at finde penge til en bro, der passer ind i vores område - og som samtidig er holdbar i mange år fremover, siger han til avisen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce