Annonce
Debat

Konservative ser gerne ny skole i Stoholm

Byrådet i Viborg. Simon Højer, Det Konservative Folkeparti. Medlem af: Børne- og Ungdomsudvalget Ældre- og Aktivitetsudvalget Foto: Johan Gadegaard
Annonce

Læserbrev: Ønsket om ny skole i Stoholm er bestemt ikke nyt. Drømmen er noget, der med rette har fyldt en del i snakken lokalt i tæt på et årti, og gode lokale kræfter har da heller ikke forspildt mange chancer for at holde projektet i frisk erindring hos os politikere med både indlæg i aviserne, høringssvar og invitationer til møder om emnet.

Nu ser det så ud til at drømmen lidt mere nærmer sig virkeligheden, efter at både Socialdemokratiet og Venstre har spillet ud med en forhøjelse af det afsatte beløb til renovering af skolen, så der, hvis det bliver vedtaget, afsættes i alt 90 mio. kr. til Stoholm Skole.

Det ser vi med konservative øjne meget positivt på, hvis vi kan finde finansieringen til det. Samtidigt skal vi kigge på, om en renovering af de eksisterende bygninger stadig er den rette løsning, eller om vi, når vi skal bruge så mange penge, ikke kan få helt ny skole for i omegnen af samme beløb.

Det vil give meget mere mening i forhold til både efterfølgende vedligehold samt indretning og indhold i en moderne skole.


Vi har også midt i en proces omkring fremtidens skolevæsen i Viborg Kommune, og den må ikke blive kortsluttet af en budgetbeslutning om ny skole i Stoholm.


Vi ser derfor gerne fra konservativ side, at der sammen med en forhøjelse til de 90 mio. kr. træffes en endelig beslutning om, hvorvidt pengene skal bruge på renovering af den eksisterende matrikel, eller om vi får mere for pengene ved at bygge helt nyt.

Vi er midt i en proces omkring fremtidens skolevæsen i Viborg Kommune, og den må ikke blive kortsluttet af en budgetbeslutning om ny skole i Stoholm. Vi skal derfor undlade at lægge os fast på hverken placering eller sammenlægning med evt. andre skoler på nuværende tidspunkt, men lade den proces, vi selv har sat i gang, køre færdig.

Både elever, ansatte og lokalsamfundet har dog brug for en afklaring af, om vi politisk ønsker renovering eller ny skole, så vi kan få lukket ned for den usikkerhed, som gentagne udskydelser og manglende beslutninger allerede har givet. Lad os derfor allerede i år træffe en beslutning om renovering eller ny skole én gang for alle.

Der er ingen tvivl om at helt ny skole vil være min personlige prioritet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Stortalent efter perlemål: Jeg har tit drømt om at sætte den i krydset på Viborg Stadion - nu har jeg gjort det

Viborg

Nu brøler kronhjortene

Viborg

Lad os sikre den bedst mulige velfærd

Rundt om Viborg For abonnenter

Tre polakker sigtet og varetægtsfængslet for tyverier fra varebiler på Viborg-egnen: - Man stjæler godt i Danmark

Sport For abonnenter

Rutineret back har manglet procenter - men er sulten efter at erobre stamplads tilbage

Annonce