Annonce
Debat

Konservative ser gerne ny skole i Stoholm

Byrådet i Viborg. Simon Højer, Det Konservative Folkeparti. Medlem af: Børne- og Ungdomsudvalget Ældre- og Aktivitetsudvalget Foto: Johan Gadegaard

Læserbrev: Ønsket om ny skole i Stoholm er bestemt ikke nyt. Drømmen er noget, der med rette har fyldt en del i snakken lokalt i tæt på et årti, og gode lokale kræfter har da heller ikke forspildt mange chancer for at holde projektet i frisk erindring hos os politikere med både indlæg i aviserne, høringssvar og invitationer til møder om emnet.

Nu ser det så ud til at drømmen lidt mere nærmer sig virkeligheden, efter at både Socialdemokratiet og Venstre har spillet ud med en forhøjelse af det afsatte beløb til renovering af skolen, så der, hvis det bliver vedtaget, afsættes i alt 90 mio. kr. til Stoholm Skole.

Det ser vi med konservative øjne meget positivt på, hvis vi kan finde finansieringen til det. Samtidigt skal vi kigge på, om en renovering af de eksisterende bygninger stadig er den rette løsning, eller om vi, når vi skal bruge så mange penge, ikke kan få helt ny skole for i omegnen af samme beløb.

Annonce

Det vil give meget mere mening i forhold til både efterfølgende vedligehold samt indretning og indhold i en moderne skole.


Vi har også midt i en proces omkring fremtidens skolevæsen i Viborg Kommune, og den må ikke blive kortsluttet af en budgetbeslutning om ny skole i Stoholm.


Vi ser derfor gerne fra konservativ side, at der sammen med en forhøjelse til de 90 mio. kr. træffes en endelig beslutning om, hvorvidt pengene skal bruge på renovering af den eksisterende matrikel, eller om vi får mere for pengene ved at bygge helt nyt.

Vi er midt i en proces omkring fremtidens skolevæsen i Viborg Kommune, og den må ikke blive kortsluttet af en budgetbeslutning om ny skole i Stoholm. Vi skal derfor undlade at lægge os fast på hverken placering eller sammenlægning med evt. andre skoler på nuværende tidspunkt, men lade den proces, vi selv har sat i gang, køre færdig.

Både elever, ansatte og lokalsamfundet har dog brug for en afklaring af, om vi politisk ønsker renovering eller ny skole, så vi kan få lukket ned for den usikkerhed, som gentagne udskydelser og manglende beslutninger allerede har givet. Lad os derfor allerede i år træffe en beslutning om renovering eller ny skole én gang for alle.

Der er ingen tvivl om at helt ny skole vil være min personlige prioritet.

Annonce
Viborg For abonnenter

Viborg-virksomheder har fået godt en halv milliard kroner i corona-kompensation: Se listen over, hvem der har fået mest

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Åbent brev til Viborg og Skive byråd: - Undskyld, men den beregning må I altså længere ud på landet med

Viborg For abonnenter

En stor, dyr klump og dens lille, historiske nabo: To bygninger med endnu uvis fremtid på Vinkelvej

Erhverv

Formand: Nye varmepriser meldes ud sidst i næste uge

Viborg FF For abonnenter

Bedste mand spiller, siger træneren om den spændende målmandsduel i Viborg FF. Men hvem er så det? Banen er kridtet op

Jens Jensen har stemt på 'Tulle' én gang: - Det var, fordi han havde hjulpet mig med at tage vasketøjet ned

Debat For abonnenter

I mudder til halsen og ingen voksne til at hive os fri af sølet

Debat

Nyvalgt byrådsmedlem: - Hvor er respekten for Viborg-søerne?

Viborg

Spillehal tvunget til lukning uden mulighed for kompensation: - Det er alvorligt for os

Den afgående formand: DF's nekrolog bliver gjort til skamme

Viborg

Herpesvirus lukker hestestalde i Viborg

Alarm 112 For abonnenter

Grimt at kigge på og dyrt at få fjernet: Det vælter ind med anmeldelser om graffitihærværk - politiet vil vise, at det ikke betaler sig

Navne For abonnenter

Hele Viborgs "Mr. VGF" har selv været danmarksmester og på landsholdet - nu runder han milepæl

Annonce