Annonce
Rundt om Viborg

Kontant påskønnelse: Penge til modernisering af forsamlingshus

For fire år siden lancerede formand Pia Dohn og resten af forsamlingshusbestyrelsen sin store plan om modernisering og udbygning af Karup Kultur- og Forsamlingshus, men det er endnu ikke lykkedes at skaffe alle pengene. Arkivfoto: Morten Dueholm
Med 200.000 kroner - og måske mere - håber Karup Kultur- og Forsamlingshus inden årets udgang at få gang i et større bygge- og moderniseringsprojekt.
Annonce

Karup: - Meget afhænger jo af, om vi kan få de sidste penge skrabt sammen.

Det siger formand Pia Hornemann Dohn om gennemførelsen af et stort og ambitiøst bygge- og moderniseringsprojekt vedrørende Karup Kultur- og Forsamlingshus.

Hun er dog optimist i forhold til at få begyndt inden årets udgang. For nylig gav LAG Skive-Viborg, der formidler stats- og EU-penge til blandt andet landdistriktsudvikling, tilsagn med 200.000 kroner til den del af Karup-projektet, der handler om at få flyttet indgangspartiet fra en sidegade til Bredgade, som forsamlingshuset ligger ud til, samt at få lavet nye, handicapvenlige toiletter.


Meget afhænger jo af, om vi kan få de sidste penge skrabt sammen

Pia Hornemann Dohn, formand for Karup Kultur- og Forsamlingshus


Måske kan der endog komme flere kroner fra LAG, idet forsamlingshus-projektet i Karup står for tur, hvis der kommer såkaldte tilbageløbsmidler - det vil sige penge fra andre projekter, der ikke har kunnet realiseres. Det vil forsamlingshus-folkene i Karup formentlig få besked om inden for få uger, oplyser formanden.

Annonce

Ny fløj

Flere penge kan der sikkert også være brug for i Karup. Foyer- og toiletdelen, som kaldes fase 1, er beregnet til at koste godt en million kroner. Men efter fase 1 er planen fortsat at lave en helt ny fløj, som sammen med indgangspartiet gør forsamlingshuset mere end en halv gange større. Nybygningen skal blandt andet kunne bruges til møder og mindre arrangementer, som ikke passer så godt ind i de eksisterende lokaler (lille og store sal).

Mens man venter på at kunne realisere den store plan om at udvide og ombygge huset, har folkene bag forsamlingshuset i Karup blandt andet fået renoveret og forbedret den store sal. Arkivfoto: Morten Dueholm

Det samlede projekt er beregnet til at koste omkring 7,2 millioner kroner. Heri indgår også køb og nedrivning af en naboejendom, hvilket allerede er sket.

Annonce

Ting tager tid

Den storstilede plan blev til for efterhånden fire år siden, men udover at skaffe sig pladsen til at udvide, er realiseringen altså knapt kommet i gang, for det har vist sig svært at skaffe alle pengene. Ganske vist har Viborg Kommune og Lokale- og Anlægsfonden sammenlagt givet 3,7 millioner kroner. Og ganske vist har en række støttearrangementer - før coronanedlukningen - tillige givet et større seks-cifret beløb. Men der har også været negative svar på flere fondsansøgninger, og samlet set mangler der stadig en del penge for, at man kan gennemføre hele projektet, erkender Pia Hornemann Dohn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

DF-gruppeformand vil have minister ind i sag om voldstrusler på Viborg Rådhus: - Det skal i min optik koste en udvisning

Udland

Anden bølge er i gang: Tyskland kan blive lukket land for danskere lige om lidt

Annonce